Най-добри сме на Балканите по информатика

България ще триумфира тази вечер като абсолютна сила в информатиката на Балканите. Румен Христов от МГ Шумен и Христо Венев от Софийската МГ спечелиха златни медали в регионалната надпревара, сребро взимат Георги Георгиев, Владислав Харалампиев и Христо Стоянов от Софийската МГ, Герасим Велчев от Варненската ПМГ, а бронз заслужиха Йордан Чапъров от МГ Ямбол и Кристиян Цъклев от Софийската МГ.

Румен Христов от МГ Шумен спечели златен медал на Балканската олимпиада по информатика

Тази седмица в гр. Бистрица, Румъния се проведоха едновременно 19-тата Балканска Олимпиада по Информатика (BOI”2011) и 5-та Юношеска Балканска Олимпиада по Информатика (JBOI”2011). Участваха 56 състезателя от 13 страни. Българските медалисти ще се завърнат у нас в неделя по обяд, съобщиха от Мусала Софт.

Зад кулисите ще бъдат хората, подготвили и ръководили медалистите: Бисерка Йовчева, Петър Петров, Емил Келеведжиев, Младен Манев, Красимир Манев, Антон Шиков, Руско Шиков, Ясен Никифоров, Бойко Банчев, Галина Момчева.

“От 2007 само веднъж сме предали титлата – през 2007 шампион е бил Ростислав Руменов, през 2009 – Румен Христов и Антон Анастасов, през 2010 Румен и Ясен Трифонов”, пише във Фейсбук от Шумен жената, която е най-близко до златните медали по информатика през последните години – Бисерка Йовчева.

България по традиция участва в олимпиадите с пълни отбори от по четирима ученици. В тазгодишното състезание във всяка от двете възрастови групи спечелихме по 1 златен, 2 сребърни и 1 бронзов медал.

Коментари по темата: „Най-добри сме на Балканите по информатика”

добавете коментар...

  1. td

    Браво на нашите състезатели! Въпреки проблемите дори в тези традиционно елитни гимназии,учители и ученици продължават да ни радват.Здраве и успехи ви желая. Развивайте потенциала,които вече имате!

  2. 5ko

    ще е по-голяма новина ако държавата направи така че да останат да работят в България след като се изучат а не само да ги обучаваме и после да ходят да работят в чужбина защото тука стоят безработни или нископлатени

Коментар