Бутон Google+ ще се появи в Android смартфоните

Смартфоните с операционна система Android скоро ще се сдобият с отделен бутон Google+ за бърз достъп до новата социална мрежа, твърди ubergizmo.com.

Според информация от блога на служител в Google, бутонът ще се пояни първо на смартфоните Nexus. Твърди се, че новият модел ще се произвежда от тайванската компания HTC. Но според повечето източници в интернет, производител на Nexus ще остане Samsung.

Google все още не е потвърдил официално изнесената информация. Вграждането на подобен бутон в Android смартфоните обаче е напълно логична и очаквана стъпка.

Производителите на мобилни устройства все по-тясно интегрират социални функции в своите продукти. Така например, смартфонът HTC ChaCha има бутон за Facebook, а Twitter е интегриран в новата iOS на Apple.

Социалната мрежа Google+ стартира преди около две седмици, като в момента влизането в нея е само с покани. За кратък период мрежата привлече 10-милионна аудитория, като анализаторите очакват да достигне 100 милиона по-бързо от всяка друга услуга досега.

Коментар