Супер-ОС може да замени Windows в близко бъдеще

 

Microsoft планира да осигури в бъдеще взаимодействие между различни устройства чрез единен интерфейс, технологии и стандарти
 
Microsоft може да прибегне до смяна на името на операционната си система в недалечно бъдеще. Това ще бъде нова супер-ОС, която няма да носи бранда Windows и ще работи на най-различни устройства, вкл. компютри, таблети, телевизори и смартфони, пише thisismynext.com.

Макар и в сферата на предположенията, подобно развитие не е лишено от логика. На световната конференция за партньори в Лос Анджелис мениджъри на Micrsooft потвърдиха намерението на компанията да създаде единна екосистема за различните устройства.

"Няма да имаме една екостистема за компютри, втора за телефони и трета за таблети. Всички те ще бъдат обединени", заяви корпоративният шеф на Windows Phone дивизията – Анди Лийс.

По неговите думи, Microsoft планира да осигури взаимодействие между най-различни устройства, вкл. конзолата за игри Xbox, не само чрез единен интерфейс, но и с използване на едни и същи технологии и стандарти.

Според This is my next, новата супер операционна система ще замени Windows 8 през 2015 година или най-късно през 2016-та. Тогава ще се появи и ново поколение геймърска конзола.

Windows 8 ще излезе на пазара през 2012 година. Очаква се Microsoft да покаже бета версия за разработчици през септември, а в началото на следващата година – на изложението CES в Лас Вегас – да пусне първата публична бета версия на системата.

Един от най-силните козове на новата ОС ще бъде съвместимостта както с Intel, така и с ARM хардуерни платформи, което ще позволи на системата да работи на широк спектър от устройства, вкл. таблети.

по темата: „Супер-ОС може да замени Windows в близко бъдеще”

добавете коментар...

  1. admin

    Всяка операционна система е добра стига да ти върши работа, ако разработчик да ти се продават приложенията, а ако си юзър да са ти евтини и разнообразни приложенията и по възможност по популярни за да се намират по лесно кракнати версии. Нали така. Всеки си гледа интереса.

  2. asd

    Това за линукс-а е напълно вярно!
    А работата на различни устройства(таблети, компютри, телефони) не беши ли планувано за 8 ?!? или още не са успели да откраднат работещ код 😀

  3. untergang

    И кое по точно ще и е супер ??? Линукс отдавна върви на всякакви устройства и архитектури! Да не говорим, че при линукс имаш възможност да инсталираш различни графични среди, които могат да се настроят за всякакви нужди!

  4. Христо

    Ползвал си ли телефон с Windows Phone 7? Най-големият й проблем е, че iOS и Android дръпнаха страшно много, изградиха си стабилно лоби и позиции сред разработчиците, както на приложения, така и на самия хардуер. Във функционален аспект, операционната система е доста конкурентна на съперниците си, като остава да успее да привлече на своя страна и повече разработчици на приложения. Последното обаче ще е доста трудно, като се има предвид, че Google държат едни от най-популярните в момента, както за Android, така и за iOS. А докато работата с iOS е по-скоро необходимото зло, то работата с WP7 е по-скоро вкарване на таралеж в гащите. Това обаче ще се промени, след като се унифицира Windows 8 за десктоп, смартфони и таблети. При това положение, от Google няма да има какво да направят, просто защото не са толкова луди, да загубят РС пазара. ChromOS на този етап не е конкуренция при настолните машини, че да може да е оръжие срещу Майкрософт.

  5. минаващ

    Да бе да те една свястна операционна система за смарт телефоните толкова време не можаха да направят, сега щели да правят не знам кво си супер, дрън дрън. Всички динозаври един ден изчезват от лицето на земята.

Коментар