Скенерът Xerox DocuMate 3115 – високо оценен от PC Magazine и BLI

София, 13.07.2011 – Новият скенер Xerox DocuMate® 3115 получи две високи отличия – от PCMag.com и Buyer’s Laboratory, Inc. (BLI). Устройството се предлага на българския пазар от април 2011 г.

Според ревюто на PCMag.com, публикувано на 4 май 2011, „DocuMate 3115 е подходящ за „Избор на редактора”. Той предлага комбинация от хардуер и софтуер, която оставя някои доста скъпи скенери зад себе си. Това се случва преди да вземете предвид допълнителни плюсове, като мобилността например.”

PCMag.com оценява високо възможностите на DocuMate 3115 за оптическо разпознаване на символи при сканиране (OCR), като редакторът набляга на факта, че продуктът може да разпознава и дребни шрифтове без проблем. „Устройството се представя добре и при сканиране на визитни картички, разпознавайки информацията на повечето от тестваните и то без грешки.”

Xerox DocuMate 3115 е лесен за употреба

 

С награда „Отлично постижение” за „Изключителен дизайн на контролния панел” от BLI, представянето разкрива, че Xerox DocuMate 3115 „предлага на потребителите възможността да избират до шест профила за сканиране, като просто преминат на желаната цифра в контролния панел. Повечето разглеждани продукти предлагат или бутони, или въобще липсва тази опция, което кара потребителите да правят избора чрез драйверите. Премахването на тази стъпка осигурява на DocuMate 3115 повече гъвкавост.”

„Удобният интерфейс на DocuMate 3115 доставя на потребителите бърз и лесен достъп до профилите за сканиране, като намалява времето за запазване на документи и увеличава продуктивността”, казва Джо Елерман, BLI тестов техник. „Изненадващо е как една малка модификация може да играе толкова важна роля.”

Интелигентна гъвкавост

Xerox DocuMate 3115 е мобилен цветен скенер с докинг станция, разработен за работа както с Windows®, така и с операционната система на Mac. Устройството може да се захранва автоматично с до 20 страници и да сканира със скорост от 15 стр. /30 изображения в минута. Когато се свали от докинг станцията, моделът функционира чрез USB или нормално захранване, точно като обикновен поточен скенер. От предния вход устройството приема документи с размер от A4 до касови бележки и лични карти. Базиран от технологията Visioneer OneTouch®, скенерът позволява на потребителите да сканират към избрани дестинации с натискането на един бутон, което премахва сложния процес по запаметяването на файловете в популярни формати.

Наличност

Xerox DocuMate 3115 се предлага с докинг станция и е  наличен за продажби на дребно, в партньорската мрежа на Ксерокс България. Моделът се предлага и самостоятелно, като станцията може да се закупи отделно. Разработен като продукт с двойна платформа, Xerox DocuMate 3115 използва софтуер и драйвери, които поддържат Windows 7, Vista и XP, както и Mac IS X 10.4 и по-горни версии на операционната система, сред които Snow Leopard.

Коментар