Google ще защитава HTC от Apple

Google взе страна в патентните спорове между Apple и смартфон производителя HTC. Председателят на съвета на директорите Ерик Шмид обеща поддръжка на HTC срещу компанията от Купертино, предаде CNET.

Ерик Шмид заяви, че Google няма да допусне неговият партньор HTC да понесе финансови загуби от делото с Apple

Шмид не уточнява как точно Google ще брани HTC, но вярва, че Комисията по международна търговия на САЩ (ITC) ще вземе окончателно решение в полза на тайванската компания, която е един от водещите доставчици на Anroid смартфони в света.

Google ще направи всичко, за да не допусне финансови загуби за своя партньор, подчертава Ерик Шмид в отговор на въпрос дали интернет гигантът е готов да поддържа финансово HTC. Според Шмид, виждайки успеха на Android, конкурентите не могат да отговорят на иновационните разработки и вместо това подават съдебни искове.

По-рано ITC излезе с предварително решение по патентните претенции на Apple към HTC, което бе в полза на американската компания. Комисията призна, че като Android разработчик HTC нарушава два ключови патента на Apple, в резултат на което акциите на HTC паднаха с 6,5%.

Коментар