Нов сторидж на D-Link улеснява архивирането

 
 
DNS-1200-05 – основни характеристики
Два 10/100/1000 Gigabit Ethernet порта
Поддържа до пет SATA твърди диска (с максимален капацитет от 10 терабайта)
Два USB 2.0 порта за допълнителна памет и връзка към UPS системи
Поддържа JBOD, RAID 0, RAID 1, RAID 5, RAID 5+spare, RAID 6, S.M.A.R.T.
Лесна начална инсталация посредством включения в пакета Easy Search Utility софтуер
Поддръжка на DFS (Distributed File System) файлова система
 
D-Link разшири портфолиото си от NAS продукти с новия ShareCenter Pro модел за работа в корпоративна среда. Устройството комбинира гъвкавостта на NAS технологията с високата производителност на iSCSI, съобщи производителят.

DNS-1200-05 поддържа до пет 3,5-инчови SATA твърди диска, всеки от тях с капацитет от два терабайта, които са на разположение на оторизираните потребители в мрежата. Интегрираният уеб файлов сървър осигурява достъп до информацията през интернет.

Решението е предназначено за малки и средни компании, като се отличава с интуитивен потребителски интерфейс и високо ниво на сигурност на данните. DNS-1200-05 може лесно да се интегрира в съществуващата инфраструктура без нужда от специализирани технически познания, сложна конфигурация и настройки. Софтуерът Easy Search Utility, включен в комплекта, автоматично открива и свързва устройството.

Новият продукт от гамата ShareCenter Pro може да осигури ефективен достъп до централно съхранявани файлове на всички оторизирани в мрежата потребители. Наличието на iSCSI интерфейс означава, че индивидуалните работни станции получават повече пространство за съхранение директно, без нуждата от смяна или добавка на компоненти в компютъра. iSCSI драйвът функционира като традиционен, високопроизводителен твърд диск, без значение от използваната в момента операционна система.

ShareCenter Pro притежава пълен набор от RAID оперативни режими, вкл. 0, 1, 5, 5+Spare, 6. Първият от тях позволява постигане на най-високи скорости за запис и четене, тъй като двата диска са разделени на равни по размер блокове (striping). При Raid 1 се създават и съхраняват два отделни огледални образа на два от твърдите дискове на всички качени файлове. Поддържат се и RAID 5, 5+spare и 6, което гарантира непрекъсната работа дори при повреждане на някой от дисковете в сториджа, а също и едновременното изпълнение на множество потребителски задачи.

JBOD режимът комбинира всички налични дискове в устройството в един голям хард диск. Интегрираната S.M.A.R.T. функция автоматично проверява целостта и температурата на твърдия диск, наблюдава скоростите на трансфер и открива евентуални грешки в ранна фаза.

ShareCenter Pro предлага широк набор от функции за съхранение и споделяне на чувствителна за бизнеса информация. Поддържа се отдалечено репликиране на данните чрез интернет в резервна локация. Важните документи се съхраняват надеждно и в същото време остават напълно достъпни за потребителите, дори и в случаи на непредвидени инциденти като технически дефекти, пожар и други. Информация се записва и чрез т.нар. Snapshot технология.

В рамките на  корпоративната мрежа могат да бъдат делегирани различни права на достъп – четене и записване – за отделните потребители, дори спрямо точно определени файлове. Технологии като VLAN тагване и AES криптиране защитават критичната за бизнеса информация от кражба или хакерски атаки. Благодарение на iSCSI се поддържа и протокола за автентификация CHAP, който осигурява допълнителна сигурност на системата за съхранение.

ShareCenter Pro разполага с два USB порта за свързване към допълнителен, външен твърд диск или устройства с флаш памет. Портовете могат да бъдат използвани и за лесно и бързо добавяне към мрежата на принтер с USB интерфейс.

В допълнение на тези функции идва и възможността устройството да преминава автоматично в режим на готовност в случай на липсата на активност в определен период от време.

Коментар