Убиецът от Норвегия тренирал в WoW

 

Андерс Брейвик е използвал популярни компютърни игри, за да се подготви за чудовищното престъпление, разтърсило Норвегия и света
 
Норвежкият терорист Андерс Беринг Брейвик, който миналата седмица уби над 90 души в Осло, е тренирал сценария на престъплението в игрите Call of Duty: Modern Warfare 2 и World of Warcraft. Доказателствата за това са открити от сайта Kotaku, който цитира записки на терориста.

Преди да извърши престъплението, 32-годишният Брейвик написал, че "Modern Warfare 2, вероятно най-добрият военен симулатор, е важна част от моята подготовка, по-важна от всички останали. Особено потрeсаващ е многопотребителският режим. Можете с по-голяма или по-малка достоверност да проигравате истински ситуации”.

Брейвик вижда в Modern Warfare 2 добро средство за тренировка на стрелковите умения. Освен Call of Duty той е ползвал и не по-малко популярната игра World of Warcraft. Престъпникът пише, че с нейна помощ е могъл лесно да скрие подготовката на терористичния акт, като не предизвиква подозрения.

Хората се отнасят с разбиране към изолацията на човек, зает с WoW, споделя Брейвик. Докато той се подготвял в продължение на няколко месеца за атентата, неговите приятели и познати си мислели, че Брейвик чисти пещерите от орки.

Брейвик уби 97 свои съграждани, като мотивира действията си с нетърпимост към мултикултуризма. Седем души загинаха от взрив в правителствена сграда в центъра на Осло, а останалите 90 бяха разстреляни от терориста в младежки лагер на остров Утоя.

по темата: „Убиецът от Норвегия тренирал в WoW”

добавете коментар...

  1. ati

    Абе журналя такива… я ми обеснете как е тренирал в WoW ?!
    Защото въпросния човек е играл WoW още от Classic-a, и до последно е рейдвал. Аман от глупости, като няма кво да пишете стига сте си смукали новини от пръстите. Егати простотията… бил тренирал в WoW и MW2. Това от Fox news ли го чухте, ***…!

Коментар