Logitech отчете най-силното си финансово тримесечие

Рекордни приходи от $659 милиона през третото тримесечие на финансовата 2007 година обяви компанията Logitech International. Това е 15% повече от резултата през същия период на миналата година ($574 млн.).
Logitech отчита 33-то последователно тримесечие с двуцифрен ръст на приходите. Продажбите на дребно на компанията са нараснали общо с 16%, като за региона EMEA (Европа, Близък изток, Африка) те са се повишили с 19%.
Ръстът се дължи на постоянно високите в последните няколко години продажби в определени продуктови групи – аудио (до 27% годишен ръст) и дистанционни управления (до 42%).
”Едно от сериозните постижения за тримесечието беше високият ръст в продажбите на аудио продукти в сравнение със същия период миналата година. Той се дължи както на продължаващия потребителски интерес към говорители за iPod и персонални компютри, които превръщат дигиталната музика в изживяване, така и на изключително разнообразните ни оферти”, каза Герино Де Лука, президент и главен изпълнителен директор на Logitech.
Продължава и растежът в сегмента на универсалните дистанционни управления Harmony, уточни Де Лука.
Logitech очаква ръст в продажбите за фискалната 2007 от 17% в сравнение с миналата годината, който по не-GAAP счетоводни стандарти се очаква да бъде между 20-25%. Брутната печалба за фискалната 2007 е очаквана на нивото или над дългосрочно предвидените от компанията граници от 32-34%.
Предварителните финансови цели на компанията за фискалната 2008 (приключваща на 31 март 2008), са 15% ръст в продажбите и приходите.

Коментар