IBM обяви евтин и мащабируем мейнфрейм

IBM обяви мощна версия на сървъра zEnterprise System, която е най-мащабируемата мейнфрейм система до момента, твърди компанията. Машинана е предназначена основно за нуждите на компании и правителства в развиващите се пазари в Азия, Африка и други региони.


zEnterprise 114 е най-евтиният и същевременно най-мащабируем мейнфрейм на IBM
 

IBM zEnterprise 114 идва скоро след въвеждане на zEnterprise System за най-големите световни банки, застрахователни компании и правителства. Новият сървър позволява на средни по размер организации да се възползват от предимствата на мейнфрейм като основа за техните центрове за данни.

Машината струва с 25% по-малко и предлага с до 25% по-висока производителност от предшественика си System z10 BC, съобщи производителят.

С начална цена под $75 000 – най-ниската цена на IBM за мейнфрейм сървър, zEnterprise 114 е опция за развиващи се пазари, които търпят бърз растеж в новите услуги при банкирането, продажбите, мобилните устройства, правителствените услуги и други сфери. Тези организации се сблъскват с постоянно растящи потоци от данни и се нуждаят от „смарт" системи, които по-добре да разбират потребителското поведение и нужди, за да оптимизират решенията в реално време и да понижат риска. 

Нови характеристики позволяват на zEnterprise System да интегрира и управлява натоварвания при други платформи. Новост е и поддръжката на избрани System X Blade системи в самия zEnterprise System.

Сървърите IBM System z навлизат все повече в развиващите се пазари. Правителства и бизнеси в Камерун, Сенегал и Намибия неотдавна се сдобиха с нови IBM мейнфрейм сървъри, подчертаха от компанията.
 

Коментар