Все повече НПО с дарен софтуер от Майкрософт

Все повече неправителствени организации (НПО) имат достъп до технологиите на Майкрософт. Програмата за даряване на софтуер TechSoup, стартирала преди повече от 10 години в САЩ, се развива много успешно, съобщиха от компанията.

Днес даренията на софтуер от Майкрософт са основата на глобалната програма TechSoup Global. Досега компанията е дарила софтуер на стойност $2,6 милиарда щатски долара за 152,000 неправителствени организации в 36 страни по света.

Само за миналата година, в България софтуер са получили 33 организации, а пазарната стойност на получените продукти е 281,331 щатски долара, съобщиха от Майкрософт България.

Дарителската програма е важен ангажимент на Майкрософт към общностите, в които компанията работи. Ролята на неправителствения сектор е особено важна, защото тези организации работят в полза на всички нас, на цялото общество. За да са още по-успешни, те се нуждаят от технологиите, за да достигнат до повече хора и да променят живота им към по-добро“, коментира Георги Ранделов, изпълнителен директор на Майкрософт България.

От Партньорската програма за НПО обявиха заедно с Майкрософт някои важни актуализации в тяхната дарителска програма за софтуер. От днес организациите имат повече възможности по отношение на това кога могат да направят заявка за получаване на софтуер на Майкрософт като дарение, а също и в избора на предоставяните продукти.

Тези промени ще направят по-лесен процесът за неправителствените организации и обществените библиотеки да получат като дарение продукти на Майкрософт, от които имат нужда и когато се нуждаят от тях”, коментира Илияна Николова, изпълнителен директор на фондация „Работилница за граждански инициативи“ (ФРГИ), стратегически партньор в България на дарителската програма на Майкрософт.

За да бъде програмата по-лесна за използване, се въвежда функцията Център за дарения от Майкрософт. Тя е достъпна в раздел „Моите заявки”, намиращ се до раздел „Моята сметка”. Така организациите лесно ще могат да проследяват своите заявки за продукти на Майкрософт, да виждат стойността на получените към момента дарения и др.

Ползите за НПО от актуализирането на дарителската програма са следните:

НПО заявява от какъв софтуер се нуждае тогава, когато той е необходим. Oрганизациите могат да правят заявки за получаване на нужните им продукти от Майкрософт като дарение по всяко време, а не само веднъж годишно, както досега. Отпада и изискването за минимално количество от 5 продукта и организацията може да заяви дори само един лиценз.

НПО получава по-цялостни решения. Сега организациите могат да правят заявки за получаване на продукти като дарение от 10 вместо от 6 различни фамилии продукти на Майкрософт в рамките на всеки двугодишен период и по този начин получават по-цялостни решения в подкрепа на своята мисия. В допълнение, с помощта на програмата Get Genuine Windows организациите могат да гарантират, че техните компютри работят с оригинални версии на операционните системи на Майкрософт.

НПО има лесен и бърз достъп до детайлите, свързани с даренията от Майкрософт. За да помогне на организациите да управляват своите дарения от Майкрософт, TechSoup създаде Център за дарения от Майкрософт (достъпен в раздел „Моите заявки”, намиращ се до раздел „Моята сметка”), където неправителствените организации могат да видят всички важни детайли на едно място. Организациите могат лесно да проследяват какви дарения са получили до момента, какви количества могат да заявят, кога започва техният нов период, а също и да намерят информация за различни ресурси на Майкрософт за неправителствения сектор.

Стартира нов период за заявки за дарения от Майкрософт. Ако дадена организация вече участва в Програмата на TechSoup за дарения на софтуер от Майкрософт, то нейният 2-годишен период за заявки е възобновен. Новият 2-годишен период ще започне, когато бъде направена първата заявка след 27 юли 2011 година и ще бъде възобновяван на всеки две години. Всички заявки преди 27 юли 2011 година няма да се вземат под внимание и няма да променят новите количества софтуерни продукти от Майкрософт, които може да бъдат заявени.

Коментари по темата: „Все повече НПО с дарен софтуер от Майкрософт”

добавете коментар...

 1. Стига

  глупости.
  Microsoft не дава нищо безплатно.
  Ще си го избие о това че останалите ще се наложи да си го купят.

  Погледнете цените на продуктите им и ще разберете как са се загрижили за общността.

  “http://office.microsoft.com/bg-bg/business/FX102918419.aspx”

  12.8Eurо на месец. На година 153,6
  Много благодаря.

  Хора.позлвайте безплатнит пакети
  OpenOffise
  KingsoftOffice
  LibreOffice
  Благодарим за грижите на Microsoft, но ще се въздържим.

Коментар