Македонски телеком внедри Summer Cart

Българският софтуер за онлайн магазини Summer Cart заработи в македонския телеком One Telecommunication – най-големия мобилен оператор в страната, съобщи разработчикът на продукта Mirchev Ideas.

Операторът покрива 99,9% от населението и 98,17% от територията на Македония и предлага пълен набор от телекомуникационни услуги за крайни потребители и бизнес клиенти. Интернет магазинът отразява динамиката на телеком пазара, честата поява на нови услуги и продукти, вкл. фиксирани и мобилни телефони, компютри, игри, GPS навигатори и др.

Онлайн платформата извлича данни от друг български софтуерен продукт – бизнес системата Selmatic Plus, която се използва във всички търговски обекти на One. Интеграцията на Summer Cart с POS софтуера на One, от своя страна, дава възможност електронният магазин автоматично да получава винаги актуална информация за наличности, продукти, описания, цени, характеристики, информация за абонаментните планове, както и комплекти от мобилни телефони с абонаментен план.

Успешната реализация на толкова мащабен проект в динамична сфера като телекомуникациите доказва, че създадената от нас платформа Summer Cart е достатъчно гъвкава, за да отговори както на нуждите на всеки малък предприемач, така и на големи корпорации”, коментира Георги Мирчев, изпълнителен директор на Mirchev Ideas.

Електронният магазин работи в клъстера от високо производителни сървъри на One и се използва на три езика. Към момента той се посещава ежемесечно от 30% от интернет потребителите в Македония, твърди българският разработчик.

Коментар