Таблетът Xoom не оправдава очакванията

Xoom – устройството, което трябваше да изстреля Motorola високо на пазара за таблети, не оправдава очакванията. Само 440 хиляди броя от модела са продадени за последните три месеца, съобщи allthingsd.com.


Когато излезе на пазара, Xoom беше първият таблет с операционна система Android 3.0

Като цяло Motorola Mobility демонстрира подобрени финансови резултати за тримесечието, но новото направление в дейността й, таблетите, буксува. Xoom излезе на пазара в края на зимата като първото устройство с операционна система Android 3.0, но все още не успява да стане широко популярен.

През първото тримесечие Motorola продаде 250 хиляди таблета, а през второто пласира 440 хиляди, в резултат на експанзията на нови пазари. Компанията се надява, че в следващите две тримесечия продажбите няма да паднат и като цяло за годината ще достигнат 1,3-1,5 млн. броя.

Motorola възлага големи надежди на смартфоните Droid 3, Photon 4G и други нови модели, които предлага на пазара в Китай. Освен това компанията намали с 200 долара цената на Xoom, което предполага запазване и дори увеличаване на продажбите.

През второто тримесечие загубите на американския производител намаляха до 56 млн. долара, спрямо 81 млн. година по-рано. Motorola е продала 11 милиона телефона, като 4,4 милиона от тях са смартфони, работещи под управление на Android.

Коментар