Amazon ще взриви таблет пазара с ниски цени

Пазарът на таблет компютри очаква инвазията на Amazon – един от най-големите онлайн търговци в света. В близките месеци компанията ще пусне първите си таблети, а анализаторите са изкушени да прогнозират промяна в статуквото на пазара.

Интересът към Amazon е повишен, тъй като именно това е компанията с най-големи продажби на електронни книги. Предполага се, че Amazon ще продава със същия успех и таблет компютри.

Повечето анализатори прогнозират, че Amazon ще разчита на изключително ниски цени, за да наложи на пазара своите таблет компютри. Засега има информация за два модела от новите устройства – 7-инчов таблет с цена $350 и 10-инчов модел, който е по-скъп със $100.

Според PC Magazine обаче, цената на Amazon таблетите може да бъде още по-ниска. По непотвърдени данни, компанията обмисля възможността да продава новите си устройства на загуба. Подобна схема беше актуална на пазара на геймърски конзоли, както и при продажбите на е-четците Kindle, като бизнес моделът предвиждаше приходи от реклама.

Amazon възнамерява да субсидира таблетите, като компенсира загубите от самите устройства с приходи от облачни услуги и платено съдържание чрез собствен магазин за Android приложения, както и чрез рекламни програми.

Все още са под въпрос техническите характеристики на устройствата. Според някои анализатори, това ще бъдат модели с последните технологични достижения, но други са на мнение, че Amazon ще заложи на евтини устройства основно за четене на е-книги.

Коментар