AMD пуска собствени памети с марка Radeon

 
 
 
DDR3 паметите Radeon Memory се предлагат на модули по 2 GB и са разделени в три категории с различна скорост (снимка: PC Watch)
 
AMD разширява продуктовата си гама с DDR3 памети, носещи търговската марка Radeon Memory, съобщи сайтът на компанията. Първите чипове вече са налични на японския пазар, става ясно от магазина akiba-pc.watch.impress.co.jp.

Производителят разделя новите си продукти в три серии: Entertainment, UltraPro Gaming и Enterprise. При всички тях модулите имат капацитет 2 GB, но скоростта е различна – 1333 Mbps за Entertainment и 1600 Mbps за UltraPro Gaming.

Серията Enterprise включва буферирана памет с корекция на грешките, предназначена за използване в сървъри и работни станции с процесори Opteron.

Radeon Memory DDR3-1333 Mbps с капацитет 2 GB от серията Entertainment струва около $20, според информацията от японския магазин. Цените на останалите модули не са публикувани.

по темата: „AMD пуска собствени памети с марка Radeon”

добавете коментар...

  1. ?

    Ами виж линка към сайта на AMD, който е даден и в статията

    http://www.amd.com/us/products/technologies/radeon-memory/Pages/system-memory.aspx

    така че поздравленията към AMD

  2. IT

    Този, който е написал /преписал/ новината шапка му свалям. От тук разбрах, че DDR3 е 1333 Mbps, а не DDR3-1333 MHz. Браво.

Коментар