Amazon пусна „облачен” е-четец

Водещият онлайн търговец Amazon пусна облачна услуга за четене не е-книги. Kindle Cloud Reader представлява уеб версия на популярното приложение Kindle eBook.

Новата услуга позволява на потребителите да четат електронни книги в „облака" или да ги качват на свои устройства за четене офлайн. Kindle Cloud Reader поддържа браузъри Chrome и Safari, което прави възможно използването й на персонални компютри, както и на системи Mac, Linux и дори iPad.

Amazon пусна облачната услуга в отговор на новите изисквания към приложенията за операционна система iOS. Наскоро Apple забрани на разработчиците на приложения да поместват в тях линкове към собствени онлайн магазини.

От този ход на Apple пострада бизнесът на Amazon и други онлайн ритейлъри, чиито приложения за iOS се радват на висока популярност.

Amazon е най-големият търговец на е-книги в света. Неотдавна компанията съобщи, че продажбите на е-книги за първи път са надминали тези на хартиените издания.

Amazon доставя както самите е-книги, така и устройство за четене – популярния Kindle. Компанията планира настъпление и на пазара за таблети. Тази есен се очакват първите таблет компютри на Amazon, които ще се предлагат на агресивно ниски цени.

Коментар