Chrome 15 е достъпен за разработчици

Ранна версия на браузъра Chrome 15 се появи в канала за разработчици Dev channel на Google. В частност, достъпни за сваляне са изданията 15.0.849.0 за Windows, Linux и Chrome Frame, както и 15.0.849.1 за Mac OS X, съобщи softpedia.com.

Актуалната в момента версия на браузъра е Chrome 13, а следващото издание 14 е на етап бета тестове. Chrome 15 е ранна версия, преди етап бета и като такава е все още нестабилна, поради което не се препоръчва използването й като основен браузър, а само за нуждите на разработчици.

Google е подобрил производителността на функцията за преглеждане преди печат (print preview). Отстранени са е и редица грешки, вкл. проблема с показване на скролбара в PDF четеца за Mac OS X Lion.

Освен това в Chrome 15 е въведено ново интуитивно меню на мястото на мениджъра на папки, което е в стила на Chrome, а не на операционните системи, в които работи браузърът.

Преработена е и страницата при отваряне на нов таб, която сега обединява най-често посещаваните сайтове от потребителя на едно място с цел бърз достъп до тях. Страницата изглежда оптимизирана само за таблети, което предполага, че пълната й функционалност ще бъде достигната в следващите версии.

Даунлоуд: Chrome 15 (за разработчици)

Коментар