HP пусна нов тънък клиент под Windows

Тънкият клиент HP t5570e предлага работна среда, близка до тази на стандартен персонален компютър

HP обяви нов модел от портфолиото си тънки клиенти, базирани на Windows. t5570e улеснява управлението и интеграцията на клиентите за виртуализация с десктоп платформа.

Моделът идва с предварително инсталирана операционна система Windows Embedded Standard 7 и поддържа вътрешни приложения и решения за десктоп виртуализация като Citrix ICA 12.0, Microsoft RDP 7.1 с Remote FX и VMware View 4.5.

Тънкият клиент също така включва уеб браузър, чрез който се постига усещане, близко до това на стандартен компютър, при работа с различни виртуални десктоп и базирани на облака среди.

Опцията за безжична мрежа (Wi-Fi) от корпоративен клас, стандартната поддръжка на два дигитални монитора едновременно и шестте USB порта осигуряват широк набор от начини за връзка с други устройства и напълно функционално работно място за крайния потребител.

t5570e е екологично решение, със златен сертификат на EPEAT и одобрено по програмата Energy Star. При неговата направата не са използвани съединения с бром и поливинилхлорид (BFR/PVC-free), компонентите на корпуса са направени от 30% рециклирана пластмаса.

Тънкият клиент е предназначен за използване в компании от финансовия сектор и правителствени организации. Разполага с Enhanced Write Filter, който предпазва информацията от изтриване, отделно USB отделение, което се намира под специален панел и опционални карти памет Smart Cards за по-високо ниво на защита.

ГЗ t5570e също така може да бъде интегриран и управляван от разстояние чрез софтуера HP Device Manager.

Коментар