Windows 95 промени РС-то, Windows 8 променя всичко

Microsoft променя стратегията за развитие на своята ОС, отчитайки еволюцията в поведението на потребителите

Преди 16 години, на 24 август 1995-та Microsoft пусна операционната система Windows 95, която промени света на РС индустрията и ознаменува доминацията на компанията от Редмънт.

Сега Microsoft обещава с Windows 8 да промени всичко. Компанията развива своята следваща ОС в съвсем нови направления.

В анонса за предстоящата през септември конференция BUILD софтуерният гигант публикува интригуващо съобщение: „През 1995 година Windows промени РС-то. BUILD ще ви покаже, че Windows 8 ще промени всичко”.

Вчера освен 16 години от Windows 95 се навършиха 10 години, откакто се появи RTM версията на Windows XP – абсолютен доминант на пазара на операционни системи за РС.

Въпреки това обаче Microsoft променя стратегията за развитие на своята ОС, отчитайки еволюцията в поведението на потребителите. Windows 8 ще работи на новите типове устройства, като например таблети, и това е един от основните мотиви за радикална промяна на системата.

Обещанието, че Windows 8 ще промени всичко, е твърде ангажиращо, така че Microsoft няма право на грешка – светът следи внимателно нейните действия, пише softpedia.com.

Коментари по темата: „Windows 95 промени РС-то, Windows 8 променя всичко”

добавете коментар...

  1. Ха

    Голяааамото чудо Win95 трябваше да бъде доработвано в маса версии и подверсии, докато най-сетне при Win98SE стана работоспособно… почти… Колкото по-шумни са напъните, толкова по-голямо е разочарованието накрая.

    Редмънци вече окончателно са забравили, че за да бъдат акцептирани, трябва да имат и сносен продукт, а не само като рекетьори да извиват ръцете на партньори и клиенти.

  2. :)

    досега не съм видял в съществуването си Майкрософт да са променили света…досега съм видял хитри търговски трикове на акули с костюми които купуват или копират нещо което работи (имат нюх за това трябва да им се признае) и го разширяват, сключват правилните договори, лобират на правилните места и операционната система ЗАЛИВА света :)…..така е било и с MS DOS, Win 1, 2 , 3, 95 98, XP, 2000, Millenium и т.н.
    Затова и ми е супер смешно като кажат колко милиона бройки били продали, разбира се 99% в комплект с нотбуци за които не се оставя избор да го купиш ли тоя уиндоус или не 🙂

  3. 9

    Ооо, пак платена рекламка а? И какво точно ни казва статията? Нищо конкретно, някакви общи приказки, от които се очаква да увеличим пазарния дял на Майкрософт-България.
    Но и без това кой ли им вярва вече, освен най-наивните.

  4. така така

    В едно съм съгласен. Ако сега голямата кошница с обещанията се окаже празна, бързо и безвъзвратно ще полетят към дъното.

    Но народа е казал: Голям залък лапни, голяма дума не казвай. 🙂

    След наглите маркетингови изцепки върви обяснявай за недомислиците и бъговете, които са част от процеса по разработка на всяко нещо, дето уж е хипер-супер-друпер яко и дето никой не го знае какво е, ама нека шум и пушилка да има.

    Вече дразнят тия кампании на всякакви си там компании. Ние да не сме малоумници, че ще тръгваме да харесваме нещо и да наливаме камари с пари, щото видиш ли некой никой е тръгнал да фали нещо като нищо там някъде или по-скоро никъде. Аре стига толкова за днес, че се изнервирах! 😉

  5. минаващ

    Хмм. пак големи приказки и големи закани.
    Моите уважения към Редмънтския гигант, ама да не стане като Windows Vista или Windows Phone 7.
    Щяха да са голяма работа, ама не стана баш тъй.
    Този път MS няма право на грешки, дано създадат нещо наистина хубаво.

Коментар