Форум за иновации в обучението на живо в уеб

Научно-практически форум „Иновации в обучението и познавателното развитие" стартира днес в Бургас. Събитието се предава на живо в интернет, чрез сайта за преподаватели teacher.bg.

Форумът се организира от Сдружение „Образование и технологии" с подкрепата на Майкросфт България и в партньорство с Община Бургас, Университет „Проф. д-р Асен Златаров" и РИО, гр. Бургас.

За участие са регистрирани над 140 участници, които представят свои доклади пред аудиторията. Събитието събира на едно място професори, доценти, преподаватели от висшите училища заедно с директори на водещи училища в страната и изявени учители с опит и амбиция за реализиране на по-ефективен и модерен учебен процес в българското училище.

Материалите от форума ще бъдат направени достояние на всяко училище чрез инициативата на Майкрософт „Партньори в познанието“.

Оформени са работни секции по образователен мениджмънт, педагогика и психология, методика на обучението и проектно-ориентирано обучение. Организирана е и специална сесия „Училище на бъдещето", която представя училища от страната с успешен модел на управление и реализирани успехи.

В рамките на форума, фирми от ИТ сектора, езикови училища и издателства демонстрират свои продукти и технологични решения.

Коментар