IBM застига Jive при социалния софтуер за бизнеса

За поредна година социалният софтуер за бизнеса IBM Connections заема едно от водещите места в годишното изследване „Enterprise Social Software” на Forrester. Според графиката, лидери на пазара са доставчици като Jive, IBM, Telligent и Newsgator, става ясно от публикация в locopo.net.

Продуктите са били оценявани по 26 критерия, един от които е разнообразието от "social" възможности като блог, микроблог, дейности, фийдове, тагване, таг облак, RSS и дискусии. Анализът дава по-голяма тежест на "social" платформите, които са предназначени за ползване в организацията.

Jive е получил най-висока обща оценка и най-високи оценки за критериите функционалност, сигурност, интеграция с други платформи. IBM Connections неотлъчно го следва, като е по-добър по някои от показателите.

Според анализаторите, Connections се развива доста бързо спрямо споменатите конкуренти, постоянно добавя нови функционалности и разширява възможностите за интеграция с други платформи. Имайки предвид текущото състояние на компанията Jive, не е изключено догодина IBM Connections да заеме първото място, коментира locopo.net.

Социалната платформа Telligent акцентира най-вече върху аналитичността. От своя страна, NewsGator допълва документо-ориeнетирания SharePoint със "social" възможности.

IBM Connections е софтуер за изграждане на защитена социална мрежа за бизнеса, която ангажира служителите в ежедневните процеси, стимулира прозрачното и свободно споделяне на информация и знание и осигурява ефективната комуникация.

Платформата включва широк набор от "social" инструменти като блог, микроблог, дейности, уики, форуми, дискусии, RSS, тагване, бързи връзки и файлове.

Коментар