AMD ще става агресивен хищник

Рори Рийд, новият CEO на AMD, иска да види една агресивна компания под негово ръководство. Доскорошният мениджър на Lenovo America си представя AMD като хищник, за който плячка е пазарният дял.

Аз обичам да конкурирам и да побеждавам, изпитвам страст към това, което правим", казва Рийд. „Можем да бъдем лидери. Не е нужно да гледаме наляво или надясно”, допълва CEO-то на среща със служителите, видео от която е достъпно в YouTube.


Рори Рийд, един от най-изявените мениджъри в ИТ индустрията, ще се опита да превърне AMD в хищник и да я извади от сянката на Intel

Според него, AMD трябва да стане ловец, като е длъжна да гледа напред и да атакува противника. „Когато си поставиш цел, съответстваща на това, в което вярваш, то започваш да гледаш наоколо като хищник, ставаш агресор и достигаш целите си”, обяснява своята визия Рори Рийд.

Същевременно, той смята, че компанията трябва да запази съществуващия баланс между планиране и реализация на продуктите. В момента AMD e вторият по големина производител на процесори в света.

Рийд изтъква и успешната си работа в Lenovo – компания от елита на ИТ индустрията, която преди години придоби РС бизнеса на IBM. Под ръководството на Рийд американското подразделение на Lenovo постигна рекордни в историята си резултати.

Аз съм тук, защото искам да бъда тук. Вярвам много в този екип и в това, което можем да направим заедно", казва CEO-то пред своите служители.

Основният и все още недостижим конкурент за AMD е лидерът в процесорите Intel. Двете компании предлагат чипове с x86 архитектура, които са в основата на днешните РС, сървъри и лаптопи. Възможно е обаче под ръководството на Рийд AMD да атакува пазара с продукти извън обсега на Intel.

по темата: „AMD ще става агресивен хищник”

добавете коментар...

  1. мхм

    То не става само с желание, требе и акъл:)

Коментар