Portege Z830 – ултрабук за работа и забавление

Японската компания Toshiba представи на IFA в Берлин един от първите ултрабуци на пазара – модела Portégé Z830. С тегло от само 1,12 килограма, Z830 е сред най-леките в своя клас компактни и стилни лаптопи, изпълнени по налаганата от Intel концепция ултрабук. 

Моделът стъпва на процесор Intel Core от второ поколение и е дебел само 15,9 мм. Z830 е почти с 20% по-лек и с 40% по-тънък от своя предшественик Portégé R830. 
 
Бърза DDR3 памет с обем до 6 GB осигурява на Z830 мощност за работа и забавление плюс подобрен контрол на батерията за по-дълъг живот. В допълнение, 128-гигабайтовият SSD GB гарантира бърза реакция, повишена устойчивост на приложенията и по-добра енергийна ефективност.
 
Ултрабукът на Toshiba има лек, но издръжлив корпус от магнезиева сплав, усилен от вътрешна армировка като пчелна пита и нова структура на разположение на елементите вътре в корпуса. Тези проектантски решения осигуряват издържливост на удари, повече якост и устойчивост на огъване. Toshiba твърди, че Z830 издържа на падане от 70 сантиметра при шок-теста.
 
Пълноценната клавиатура с LED-подсветка е устойчива на течности, като осигурява 3 минути за изключване на лаптопа при разливане на 30 милилитра течност.
 
Въпреки миниатюрните си размери, Z830 не прави компромиси със свързаността. Ултрабукът предлага широка гама интерфейси – Bluetooth, WLAN и Mobile Broadband в допълнение към VGA, HDMI и няколко USB порта, единият от които е 3.0. Налични са още четец на карти памет в различни формати, 1,3-мегапикселова камера и четец на пръстови отпечатъци.
 
Яркият 13,3-инчов екран с резолюция 1366х768 пиксела и мощните стерео-говорители, подкрепени от Dolby Advanced Audio, правят Z830 идеален за мултимедийно забавление по време на път или у дома.
 
Portégé Z830 ще бъде достъпен на пазара в Европа през последното тримесечие на 2011 година в различни конфигурации. Цените на моделите все още не са обявени.

Коментар