Samsung обяви партьорство с YouTube в 3D телевизията

В рамките на изложението IFA 2011 в Берлин Samsung Electronics за първи път показа новата 3D платформа на YouTube, като част от партньорството с водещия видео портал. 


Партньорството на Samsung и YouTube дава достъп до 3D съдържанието на видео портала от Smart TV
 
Благодарение на новото приложение „YouTube on TV”, всеки ще може да гледа 3D съдържание на своя Samsung Smart TV. YouTube използва стандартни видео формати, за да позволи споделяне на 3D съдържание с качество от 720p HD за широк набор от устройства, вкл. моделите Smart TV, Blu-ray плеъри, мобилни телефони и игрови конзоли.
 
„YouTube on TV” използва подобрен и интуитивен потребителски интерфейс, оптимизиран за устройства с голям екран, което предлага опростени фунцкионалности за по-лесно търсене, разглеждане, сваляне и оценяване на съдържание. Услугата включва и „персонализиран профил”, който осигурява специално подбрани предложения, базирани на индивидуалните интереси и търсените досега ключови думи.
 
Samsung Smart TV е много повече от телевизор със своята подобрена свързаност и нов начин за гледане на съдържание чрез Smart Hub, Smart Design и Smart 3D фунцкионалности. Smart TV става център за забавления в дома, който предлага не само свързаност към интернет, а и към други устройства, включени в домашната мрежа.
 
Точно както създаденият от потребителите софтуер движи пазара за смартфони, 3D съдържанието на YouTube за Smart TV ще повлияе положително на развиващата се Smart TV индустрия.
 
Новото „YouTube on TV” приложение с 3D възможности ще бъде достъпно за тазгодишните серии Samsung Smart TV и BD Player през втората половина на 2011 г.
 

Коментар