Регионална BI конференция стартира от София

Годишната регионална конференция на IDC, посветена на системите за бизнес анализ, ще стартира от България. "IDC Business Intelligence Roadshow 2011" започва на 20 септември в хотел Шератон, София, и ще се проведе в 15 града в Централна и Източна Европа.  


BI конференцията на IDC ще дискутира подходи, чрез които натрупаните данни се превръщат в база за вземане на решения
 
Основните теми са фокусирани върху подходите, чрез които натрупваните в компаниите данни могат да се превърнат в база за вземане на оперативни и стратегически решения и управление на бизнес резултатите. Ще бъдат представени и проблемно ориентирани подходи за области като управление на финансите, планиране, бюджетиране, маркетинг и продажби, съобщиха от IDC България.
 
Конференцията ще дискутира избор на ключови индикатори за проследяване на резултатите, както и въвеждане на цялостен подход за управление на балансирана система от показатели.
 
Според анализ на IDC, пазарът на системи за бизнес анализи ще нараства в Европа със среден годишен ръст от 5,3% за периода 2010-2014 г.  Влиянието на "облачните" решения върху пазара на BI инструменти също ще расте.
 
Компаниите, предлагащи BI приложения, набират скорост с послания за опростени процедури на поръчка (закупуване), стартиране, използване и поддръжка. Дори и без да предлагат услуги в "облака", производителите ще наблягат в офертите си на лесното придобиване, инсталация, използване и поддържане на BI решения.
 
Посетителите на конференцията ще се срещнат с изявени анализатори и професионалисти в областта на системите за бизнес анализи. Сред тях са Том Вавра, директор проучвания в IDC CEMA и автор на множество публикации за анализ на бизнес данни, аутсорсинг и корпоративен софтуер, Анди Стъбли, вицепрезидент  EMEA Sales във Vertica Systems, и др.
 
Лидери и крайни потребители от всички сектори на икономиката ще дискутират последните тенденции и ще споделят опит и умения, уточниха от българския офис на IDC. Партньори на конференцията са компаниите IBM, SAP съвместно с BTS, HP съвместно с Intel, Oracle и Международният институт за бизнес анализи (IIBA).
 

Коментар