Symbian Anna e достъпна за сваляне

Symbian Anna, най-новият софтуерен ъпдейт за смартфони на Nokia, e достъпен за сваляне от днес, съобщи финландската компания. Обновлението значително улеснява работата със смартфони Nokia N8, C7, C6-01 и E7.

КЛЮЧОВИ ФУНКЦИИ НА SYMBIAN ANNA
 
• Функция за разделяне на екрана при писане  
• Опреснени Nokia Maps с включена опростена търсачка
 
• Опция за споделяне на местоположение  
• Криптиране на данните от бизнес клас
• Сигурна интранет връзка

Нов потребителски интерфейс, виртуална QWERTY клавиатура и в портретен режим, разделен екран за съобщения, подобрени Nokia Maps, улеснено сърфиране в интернет и по-добра защита са част от подобренията.

"Symbian Anna показва нашия траен ангажимент да развиваме Symbian. В следващите 12 месеца потребителите ще видят 10 нови телефона с нови ъпдейти и софтуерна поддръжка поне до 2016 година", заяви Илар Нурми, вицепрезидент на Nokia.  

Потребителският интерфейс се отличава с изчистени икони и множество нововъведения за по-лесна работа. Писане на тъчскрийн става по-удобно чрез функция за разделяне на екрана, за да могат потребителите да следят съобщенията в тяхната последователсност.

Преглеждането на уебстраници, списък с контакти и  електронна поща са значително улеснени с достъпа до QWERTY клавиатура в портретен режим.

Symbian Anna улеснява използването на Nokia Maps с по-добра функционалност на търсачката. Въведени са нови линии от обществения транспорт и опция за проверка на любими места в социалните мрежи като Facebook, Foursquare и Twitter.

Ускорено е сърфирането в интернет с по-бързо зареждане на страниците и подобрена навигация.

Symbian Anna осигурява също бизнес клас защита на данните с подобрено криптиране. Потребителите на Nokia N8, C7, C6-01 и E7 ще имат сигурен и защитен достъп то интранета на своята компания с опции за IPSEC и  SSL VPN.

Софтуерният ъпдейт Symbian Anna активира и NFC хардуера на Nokia C7, така че собствениците на този модел могат да споделят контакти, снимки и видео, както и да играят игри в мрежа  след като ги свържат с едно докосване. Функцията е достъпна и за сдвояване на аксесоари с Nokia.

Symbian Anna може да бъде свалена чрез последната версия на Ovi Suite (3.1.1), съобщи разработчикът.

по темата: „Symbian Anna e достъпна за сваляне”

добавете коментар...

  1. Dragomir Dimitrov

    Приложението е жестоко !

Коментар