Новаторството на Sony, отличено от EISA: четири награди за “Най-добър продукт”

За пореден път новаторството и отличното качество на Sony бяха признати от Европейската асоциация за образ и звук (EISA), най-голямата издателска мултимедийна организация в Европа. Журито на EISA за 2011-2012 присъди четири награди ‘Най-добър продукт’ на техника, варираща от продукти за цифрови изображения до такива за домашно развлечение.

BRAVIA KDL-55HX920: Европейски LCD телевизор на годината 2011-2012

Перфектният баланс между кинематографски образ и интернет възможности, HX920 ви улеснява да гледате каквото, и когато пожелаете. Отличващ се с множество интелигентни функции, между които Intelligent Peak LED за драматичен контраст и Motionflow XR 800 за картина с плавно и ясно действие, този LCD телевизор ви осигурява висококачествено зрително изживяване както в 2D, така и в 3D, благодарение на новия процесор X-Reality PRO.

BDP-S780: Европейски Blu-ray плейър на годината 2011-2012

Ако искате най-добро качество на картината и High Definition 3D изображение, трудно ще намерите по-добър плейър от модела S780. Технологията Advanced IP Content Noise Reduction Pro осигурява интернет съдържание с перфектни яснота и контраст, а Super Bit Mapping ви предоставя невероятно ясни, ярки, максимално близки до реалността изображения, докато сърфирате из мрежата или боравите с плейъра си посредством приложението Media Remote.

Handycam HDR-PJ10E: Европейска семейна видеокамера на годината 2011-2012:

Handycam HDR-PJ10E на Sony с вграден проектор предлага невероятно изживяване при възпроизвеждане. Този модел ви дава възможност да прожектирате видеоклипове и снимки на стените или друга плоска повърхност навсякъде, и по всяко време. Стерео говорителите с Clear Phase и цифров усилвател S-Master извеждат ясен, динамичен звук.

Cyber-shot DSC-HX9V: Европейски компактен фотоапарат на годината 2011-2012

Малък и лек, HX9V предлага високопроизводително качество като на огледално-рефлексен фотоапарат, и е снабден с множество високотехнологични иновации като сензора Exmor R™ CMOS, заснемане на Full HD видеоклипове, Intelligent Sweep Panorama (интелигентен режим Панорама), набор от опции за заснемане на 3D материали, Background Defocus (разфокусиране на фона) и функция GPS/компас.

EISA е уникалната асоциация на 50 специализирани списания в областта на аудио-видео техниката, фотографията и мобилната електроника, в която членуват издания от 19 европейски страни. Както обикновено, носителите на наградите бяха подбрани след внимателна селекция на журито, съставено от журналисти и независими технически експерти.

Наградите на EISA за 2011-2012 година бяха връчени от членове на асоциацията в Берлин на 2-ри септември 2011 г.

BRAVIA KDL-55HX920: Европейски LCD телевизор на годината 2011-2012

Журито на EISA коментира: “Този красив телевизор изглежда добре, дори когато е изключен, и определено е проектиран да се впише в съвременния високотехнологичен дом. Лесно можете да постигнете идеалния зрителен ъгъл, като просто наклоните екрана. Нивото на черните тонове е възможно най-дълбоко, без дребните детайли да се губят в черното, което е важно, ако искате да се насладите на цялата градация в тъмните сцени на някой филм, а цветовете са добре калибрирани, и не се нуждаят от допълнителна корекция. Сред впечатляващия набор от функции ще откриете стар приятел: Super Bit Mapping (SBM), първоначално въведена от Sony с цел да се подобри стандартното 16-битово CD качество. При Super Bit Mapping Video (SBMV), което е залегнало в този телевизор, стандартният 8-битов видеосигнал се обработва с 14 бита, като в резултат на това се получава видимо по-добра градация на цветовете. Най-видим е резултатът от тази обработка при изобразяване на лица. И накрая – получавате първокласно 3D качество на картината”.

BDP-S780: Европейски Blu-ray плейър на годината 2011-2012

Журито на EISA коментира: “Sony BDP-S780 е първият Blu-ray плейър, който се възползва от чипсет, изцяло произведен от Sony. Той успява да предложи ново ниво на производителност на изключително достъпна цена. Превъзходната му картина се подпомага значително от "процесора за изображения", разработен от Sony, а удоволствието от гледането е още по-голямо, благодарение на достъпа до онлайн Entertainment Database браузър. Плейърът дори конвертира 2D филми в 3D и предлага DLNA стрийминг както през кабелни, така и през безжични мрежи. Бързото време за зареждане е налично, дори при BD дискове, пълни с Java приложения. Плейърът възпроизвежда CD и SACD музикални дискове, има възможност за разговори през Skype, и е оборудван с интуитивен уеб браузър. BDP-S780 разгръща цял един нов свят на развлечения във вашия дом”.

Handycam HDR-PJ10E: Европейска семейна камера на годината 2011-2012:

Журито на EISA коментира: “Handycam HDR PJ10E на Sony е уникална, защото предлага на клиентите видеокамера, готова за снимане, лесно автоматично създаване на филмов сюжет и представянето му на голям екран – и всичко това в един продукт. Широкоъгълният обектив с мощно оптично увеличение, високочувствителен CMOS сензор за изображения и отлична автоматична система се комбинират, за да направят тази камера изключително гъвкава при голямо разнообразие от снимачни условия. Съхранено на вградената памет с капацитет 16 GB, съдържанието може лесно да бъде редактирано за представяне като късометражен филм, с добавен музикален съпровод. Един малък, но мощен вграден DLP-проектор дава възможност за мигновено възпроизвеждане пред цялото семейство, за да може то да му се наслади, и дори да прожектирате изображението на стена, боядисана в светли тонове, в затъмнена стая. Тази фантастична комбинация от видеокамера и проектор е най-добрият семейно ориентиран продукт на пазара днес, защото позволява на цялото семейство да се наслади на мигновеното споделяне на видеоклиповете си.”

Cyber-shot DSC-HX9V: Европейски компактен фотоапарат на годината 2011-2012

Журито на EISA коментира: “Sony Cyber-shot DSC–HX9V е мощен 16.2MP компактен фотоапарат с обектив с 16x (24-384mm) увеличение. Той може да записва 1080/50p Full HD видеоклипове и има вградена функция GPS и компас. Това е един наистина богат на функции фотоапарат, който може да заснеме серия от кадри със скорост 10 кадъра в секунда, притежава широк набор от бутони за ръчно управление, режим 3D Sweep Panorama (3D Панорамна снимка) и ефективна система за оптична стабилизация. Този Cyber-shot фотоапарат от ново поколение предоставя висококачествено заснемане на потребителите с всякакво ниво на опит.”

по темата: „Новаторството на Sony, отличено от EISA: четири награди за “Най-добър продукт””

добавете коментар...

  1. :)

    определено не го духа самсунг да ти кажа….с такива неадекватни коментари може да го духаш само ти 🙂

    Самсунг определено е на едно ниво със Сони при телевизорите и подобна техника…..с неоправдано висока цена…дори Самсунг май са по-добри…….онова Сони което беше еталон за телевизор преди 20 години вече го нЕма……..сега SHARP са това което беше Сони някога……

    може би само при видеокамерите и фотоапаратите Сони са крачка напред пред самсунг, но и крачка напред в цените 😉

  2. gonzo

    e tav e Sony…Samsung da go duha otvsyakide

Коментар