Panasonic обяви партньорство с МОК и OСР за 3D олимпийски игри

Японската корпорация Panasonic Corp. обяви споразумение с Международния олимпийски комитет (МОК) и Олимпийската служба за радиоразпръскване (ОСР), което цели да превърне игрите в Лондон 2012 в първите по рода си 3D Олимпийски игри на живо.

Партньорството ще доведе до първото в олимпийската история HD 3D предаване на живо и ще позволи на публиката по целия свят да стане свидетел на най-голямото световно спортно събитие с поглъщаща 3D картина, обявиха от Panasonic.

3D предаванията ще включват важни събития като церемониите по откриване и закриване, турнирите по лека атлетика, гимнастика, скокове във вода и плуване. Всички те ще бъдат заснети и предоставени на участващите притежатели на радио и телевизионни права по целия свят.

ОСР ще отговаря за заснемането на над 200 часа 3D предавания по време на Олимпийските игри в Лондон 2012 с помощта на 3D технологии на Panasonic, включително AG-3DP1 – напълно интегрирана професионална Full HD 3D камера от серията P2HD.

"Олимпийските игри винаги са били пионер в разработването на телевизионни технологии и в челото на иновациите, тъй като първото предаване на живо е излъчено от Лондон през 1948 г. Няма съмнение, че в бъдеще Олимпийските игри ще предложат най-доброто съдържание на 3D пазара и че 3D телевизията драстично ще промени начина, по който преживяваме това голямо спортно събитие в нашите всекидневни", каза Такуми Каджиша, управляващ изпълнителен директор в Panasonic.

Коментар