Учени ще обсъждат слънчево-земните връзки

Международен научен симпозиум на тема „Слънчево-земни взаимодействия: нови наблюдения и симулации” ще се проведе от 11 до 16 септември в хотел Рила на курорт Боровец.

Събитието е продължение на успешния първи симпозиум, състоял се в град Варна през месец септември 2006 г., съобщиха от Фондация ИКТ клъстер. Целта на проявата е да събере заедно учени от различни области на физиката на Слънцето, Земята и земната магнетосфера.

Основният организатор е Националната лаборатория Лос Аламос (LANL), САЩ, а спонсори са Международната асоциация по геомагнетизъм и аерономия (IAGA), Международният съюз по радио науки (URSI), Американската национална научна фондация (NSF), НАСА, Фондация ИКТ Клъстер и Балкантурист.

Една трета от участниците са учени от България. Сред чуждестранните участници има световноизвестни имена от САЩ, Европа, Япония, Русия, Канада и др.

Конференцията ще бъде открита в неделя от 18:30 ч. с участието на директора на Фонд Научни изследвания проф. Кирил Топалов и посланика на САЩ – Джеймс Уорлик.

Коментари по темата: „Учени ще обсъждат слънчево-земните връзки”

добавете коментар...

  1. ATILA

    ЯЛОВА РАБОТА – ЩОМ Е АМЕРИКАНСКА…. ТОЧНО В САЩ СЕ КРИЯТ И ПОТУЛВАТ НАЙ-МНОГО ТЕХНОЛОГИИ И ОТКРИТИЯ СВЪРЗАНИ СЪС СЛЪНЦЕТО И ЗЕМЯТА И ЕНЕРГИЙНИЯТ ОБМЕН МЕЖДУ ТЯХ.

    СЪБРАЛИ СА УЧЕНИ ЗА ДА ИМ ХВЪРЛЯТ ПРАХ В ОЧИТЕ.

Коментар