iPad 2 държи над две трети от пазара

Епълският таблет iPad 2 държи над две трети от пазара, по данни на IDC за второто тримесечие. Делът на устройството възлиза на 68,3%, докато през първото тримесечие беше 65,7%. Apple е продала 9,3 милиона броя iPad 2 в периода април-юни.

Като цяло, пазарът на таблети е нараснал с 88,9% през второто тримесечие спрямо първото и с 303,8% в сравнение със същия период на миналата година. Общият обем на продажбите в световен мащаб възлиза на 13,6 милиона за тримесечието.

BlackBerry PlayBook на RIM заема 4,9% от пазара през второто тримесечие. Делът на таблетите с операционна система Android, предлагани от различни производители, е намалял от 34% през първото тримесечие до 26,8% през второто. Предполага се, че до края на годината те ще възстановят позициите си, благодарение на редица нови модели.

IDC очаква продажбите на таблети за цялата година да достигнат 62,5 милиона броя. Компанията коригира по-ранна своя прогноза за продажби в размер на 53,5 милиона броя през 2011 г.

по темата: „iPad 2 държи над две трети от пазара”

добавете коментар...

  1. мхм да

    Тревата е трепач, нали? За да видиш правоъгълник като много тежък квадрат, се изисква яко подръпване! А едни кучета летят ли летят… Сигурно са си свили гнездо на балкона между саксиите.

  2. мхм да

    Аркос са започнали не само първи да правят таблети ами и таблата, клавиша таб, таблетките, таблоидите. Освен това правят първия в света кашкавал, салам Петрохан и са произвели първото гребенче. Плюс това са успели да ги наложат без никаква маркетинг манипулация, каквото и да значи това. Абе Лидери! Всички купуват … как му беше името, а сетих се Аркос… с кофи, ведра, каруци.

  3. mhm

    https://www.technopolis.bg/b2c/details/bulgarian/571906/P11010701/%D0%A2%D0%B0%D0%B1%D0%BB%D0%B5%D1%82-ASUS-EEE-PAD-TRANSFORMER-TF101-32GB – Този таблет го разцъквах доволно време и мога да кажа, че е много по-добър от квадратния и доста по-тежък айпад2, а и цената е много по-добра. А да кажеш, че таблетите на Аркос са боклуци… Аркос, които ПЪРВИ почнаха да правят таблети. Повечето фенове на епъл сте трагично фанатизирани и болни, тва е.

  4. До mhm

    Ако за теб е критерий пазара в България – прав си! 🙂
    Епъл е прекалено скъп и лъскав за джоба и манталитета на българина, но аз имам достатъчно добра представа за истинските пазари които формират потреблението на този тип устройства и повярвай ми, там никой не си губи времето и парите с евтини боклуци на Archos или Asus (самият аз съм с Asus А500 и ще го продам съвсем скоро – мислех да мина тънко, но ми излезе скъпо накрая).

  5. mhm

    До #2 На базата на реални продажби, а не според статии, писани от фанатизирани и болни фенове на епъл. Няма спор, епъл са номер едно в маркетинг манипулацията, след като има толкова продажби, в които няма никаква пазарна и практична логика.

  6. глупости

    и кой нормален човек ще си купи този БОКЛУК>?

  7. Serj

    И ти на базата на какво заявяваш тези неща ?!?
    Така ти се струва или така ти се иска ?!?

  8. mhm

    Стига манипулации!
    Делът на таблетите с операционна система Android, предлагани от различни производители, е намалял от 34% през първото тримесечие до 26,8% през второто. – ей това е абсолютна лъжа! Само китайските евтини таблети се продават много повече от епъл, да не говорим за Archos, Asus, Motorola и другите играчи. До края на годината таблетите с Андроид със сигурност ще са много повече от айпадите.

Коментар