Безплатно обучение за начинаещи програмисти

Софтуерната академия на Телерик ще проведе безплатно обучение в областта на Microsoft .NET технологиите в нова зала, оборудвана с компютри и мултимедия. Академията ще стартира в края на октомври с три пъти повече курсисти в сравнение с предходните години, съобщиха от компанията.


Светлин Наков е водещият лектор в софтуерната академия на Телерик
 

През новия сезон ще бъдат приети повече от 300 човека, които искат да направят своите първи стъпки в програмирането. Процесът по кандидатстване и одобрение включва подаване на документи и преминаване на входящ изпит. Участниците с най-добри резултати от всички тестове (IQ, компютърни науки и английски език) ще се присъединят към академията.

Учебната програма се състои от два главни модула: "Основи на програмирането със C#" и "Програмиране за платформата .NET", които покриват фундаменталните знания, необходими на всеки един бъдещ разработчик на софтуер. Обучението стартира с базисни знания, свързани с компютърното програмиране, и постепенно навлиза в по-сложни теми като: концепции на обектно-ориентираното програмиране (ООП), методология за решаване на задачи по програмиране, алгоритмично мислене и изучаване на най-съвременните .NET технологии.

Преподавателският екип се състои от опитни .NET софтуерни инженери и лектори от Телерик. Водещият лектор – Светлин Наков, разполага с над 10 години професионален опит като софтуерен инженер, консултант и говорител на десетки технологични семинари. Той е автор на 6 книги за програмиране и софтуерни технологии и утвърден университетски преподавател.

Коментар