Топ специалист по „облака” с лекция у нас

Директор „Облачни технологии” в Microsoft открива учебната година в Академия за ИТ лидери. Майкъл Кьоглер ще изнесе първата лекция в понеделник, 26 септември във Факултета по математика и информатика към Софийски университет.


Майкъл Кьоглер, директор "Облачни технологии" в Microsoft, ще изнесе лекция по време на Академията за ИТ лидери в СУ "Св. Климент Охридски"

Темата на лекцията е насочена към предимствата на онлайн базирания софтуер, защо той е важен за компаниите и как чрез него могат да се пестят средства, съобщиха от Мусала Софт.

Майкъл Кьоглер отговаря за дефиниране и изпълнение на стратегията за развитие на облачни технологии в 100 подразделения на Microsoft по света. Той работи в тясно сътрудничество с вицепрезидентите на продуктовите групи и с търговските подразделения за създаване на глобална стратегия и нейната успешна реализация в отделните страни.

Академия за ИТ лидери представлява курс от практически, бизнес и научно-приложно ориентирани лекции и дискусии, представени от водещи личности от мултинационални и български ИТ компании, анализатори, правителствени и неправителствени организации.

Студентите могат да научат тайни „от кухнята" и да усетят харизмата на тези, които създават бъдещето. Академията за ИТ Лидери е инициатива на Факултета по математика и информатика на СУ „Св. Климент Охридски" и компанията Мусала Софт, подпомогнати от фондация „ФМИ Общество".

Коментар