Microsoft увеличава рекордно дивидентите

Microsoft увеличи с цели 25% дивидентите, поставяйки рекорд по този показател за последните 8 години. Държателите на ценни книжа на компанията ще получат по 20 цента дивидент за всяка своя акция, което е увеличение с 4 цента.


Microsoft зарадва акционерите с рекордно увеличение на дивидентите

Компанията планира да изплати дивиденти на 8 декември на акционери, които са записани в регистъра към 17 ноември.

Според Файненшъл Таймс, инвеститорите в Microsoft отдавна са заинтересовани от ръст на дивидентите, тъй като въпреки увеличените печалби, акциите на компанията така и не смогваха да преодолеят ценовия диапазон, в който се търгуват вече 10 години.

Същевременно, софтуерният гигант продължава програмата си за изкупуване на акции с бюджет от 40 млрд. долара, която бе утвърдена през 2008 година. Нейният срок изтича на 30 септември 2013 г. Към юни т.г. в бюджета на програмата оставаха още 12,2 млрд. долара.

Чистата печалба на Microsoft за финансовата 2011 година възлиза на 23,15 млрд. долара, бележейки ръст от 23%. Приходите на компанията нараснаха с 12% до 69,94 млрд. долара в сравнение с предходната година. Microsoft е продала над 400 млн. копия на Windows 7 за последната финансова година.

по темата: „Microsoft увеличава рекордно дивидентите”

добавете коментар...

  1. Димитров

    В какъв свят на крайности живеем – да им се не види, аз си броя стотинките, онези с толкова милиарди долари печалба – и защо ?

Коментар