„Домейн форум” в София с участието на ICANN

Форум за новите интернет домейни ще се проведе в София на 7 ноември. Ще участват представители на ICANN – организацията, отговаряща за управлението и разпределението на домейни и IP адреси в света, както и водещи чуждестранни и български компании в областта на интернет домейните. 

"Домейн форум" е първото събитие в България, свързано с програмата за нови домейни, поясниха организаторите от сдружение УНИНЕТ и Регистър.БГ. Очакват се посетители от местни домейн регистратори, доставчици на интернет, юристи с насоченост към интелектуална собственост, интернет потребители и представители на академичната общност.
 
Конференцията в Гранд Хотел София ще започне в 9:00 ч. с представяне на програмата на международната организация ICANN за новите домейни. Ще се обсъждат възможностите за българско участие в нея, защитата на интелектуалната собственост и практиката на арбитражната комисия за домейните .bg.
 
Предвижда се също да бъдат представени успешни примери за домейни на кирилица и примери за кандидатури за нови домейни, ще се проведат дискусии около технологиите IPv6 и DNSSEC и проблемите пред регистраторите на домейни в областта на киберсигурността.
 
Участието във форума е безплатно срещу предварителна регистрация на официалния сайт на събитието – http://www.domainforum.bg. Спонсори на събитието са Key-Systems (Германия) и CORE (Швейцария).
 

Коментар