Dell е лидер в продажбата на дискови масиви

Gartner Inc. постави Dell в “лидерския” сектор на своя Магически квадрат за корпоративни дискови масиви от средния клас в доклада си за второто полугодие на 2006 г., обяви днес Dell.
Нашата основна цел е чрез иновации и опростяване на цялостните предложения за сървъри и съхранение на данни да помогнем на потребителите да предизвикателството , свързано със защита и съхранение на тяхната информация", каза Пол Каели, ръководител на Отдела за съхранение на информацията на Dell в Европа, Близкия изток и Африка (EMEA). 
Gartner дефинира продуктите за дискови масиви от средния клас като външни масиви от независими дискове с излишен капацитет (RAID) на базата на контролери, които:
·         Използват двоен контролер или клъстерна архитектура
·         Поддържат Unix, Linux, Windows и NetWare обкръжения
·         Не предлагат поддръжка на мейнфрейми
·         Имат средна продажбена цена, по-висока от 24,999 щ.д.
Критерият за оценка “способност за реализация” на Gartner включва продукт на производителя, услуги, цялостна жизнеспособност, способност за бързо реагиране на измененията на пазара, реализация на продажбите, ценообразуване и опит с клиентите. Критерият “пълнота на визията” оценява разбирането на пазара, маркетинговата и продажбената стратегия, продуктовата стратегия, бизнес модела, иновацията и географската стратегия.
Според Gartner “Един производител на корпоративни дискови масиви от средния клас в лидерския сектор притежава дял от пазара, убедителност, маркетингови и търговски възможности, необходими при възприемането на новите технологии. Той демонстрира разбиране на нуждите на пазара, новатор е и лидер в областта на намеренията, има ясно формулирани планове, които потребителите и потенциалните купувачи могат да използват при проектиране на своите инфраструктури и стратегии за съхранение.”
Укрепвайки своята позиция като предпочитан партньор в средния корпоративния сегмент, Dell работи в тясно сътрудничество с голям брой организации от EMEA, като им помага да изградят мащабируеми инфраструктури за съхранение, които реализират техните цели при управлението на данни. Кралският колеж – Лондон, четвъртият поред сред най-старите университети във Великобритания, използва мощно решение за съхранение и бекъп от Dell, което му позволява да съхранява и управлява ефективно своите дигитални архиви, като предоставя безплатно по Интернет изобилие от исторически документи, изображения и ръкописи както на изследователите, така и на широката публика. Университетът непрекъснато управлява нови и ценни данни, затова там използват решението мрежа за съхраняване на данни (SAN) Dell/EMC® CX3-20, за да бъдат сигурни, че притежават повече от достатъчен капацитет да управляват проектите си днес и в бъдеще.
Изследователите имат бърз и лесен достъп до всички файлове в архивите без прекъсвания или влошаване на техническите характеристики, тъй като сървърните системи Dell PowerEdge™, които използват RAID технология, съхраняват огледално изображение на данните – ако един диск откаже, сървърът продължава да функционира, като използва единичен диск, който съдържа точно копие на данните от оригиналния диск, докато бъде инсталиран заменящ втори диск.
“Подготовката на ресурсите в архива отне много академично време и ресурси. Загубата на тази информация поради проблеми в мрежата или откази на дискове би била по-пагубна от бедствие”, каза Пол Ветч, изследовател в Компютърния център за хуманитарни науки (CCH), Кралски колеж – Лондон. “Решението за съхранение на Dell ни осигурява възможности за бекъп и възстановяване, с които да защитим ценните си данни. Така ние притежаваме и сигурен начин да осъществяваме бекъпите, без да оказваме влияние върху техническите характеристики на мрежата.”

Коментар