Ултрабуците ще имат корпуси от стъкловлакно

 
ОЩE ПО ТЕМАТА
 
Не достигат алуминиеви корпуси за ултрабуците
Натискат Intel да свали цените за ултрабуци
50 000 ултрабука ще тестват пазара
Ултрабуците имат шанс, ако са по-евтини от $1000
Intel тласка индустрията към ултрабук компютри
Acer и Asus подготвят ултрабук компютри с корпуси от стъкловлакно. Така производителите ще компенсират недостига на алуминиеви корпуси и същевременно ще намалят цената на продуктите.

Ултрабуци със стъкловлакно ще предложи Acer в началото на 2012 година. Компанията планира да пусне няколко модела с 15-инчов екран, както и лаптопи със същия корпус, съобщи digitimes.com. По-късно и Asus ще пусна подобни ултрабуци. Корпуси от стъкловлакно ще доставя тайванският производител Mitac Precision Technology.

Използването на стъкловлакно вместо алумний ще позволи на производителите да намалят цената на ултрабуците с около 20 долара. Освен по-евтино стъкловлакното е леко и се отличава с висока якост и устойчивост на външни въздействия.

по темата: „Ултрабуците ще имат корпуси от стъкловлакно”

добавете коментар...

  1. light_inf

    technews е иноватор във въвеждането на нови думи… много ми е интересно как ще преведете flywhile, примерно… и съм съгласен с Bobi – това си е чисто копиране от гугъл транслатора… всеки 5-то класник го може…
    стъкловлакно… просто като ютия/пирон/желязо

  2. Re: Bobi

    имуносупресори и стероидите не са точно едно и също. По подобие и антибиотиците не са едни и същи. Всичките антибиотици не действат по абсолютно един и същи начин, а те пък от своя страна нямат нищо общо с аспирина въпреки че се пият по едни и същи поводи 🙂 Май много на сериозно се вземаш, по полека, успокой се 🙂

  3. Bobi

    Абе авторе, редакторе /ако има такъв/ много сте зле. Не се обиждайте, но преводите ви много пъти не са ни точним ни ясни. Тази статия за ултрабуците направо ме изкара от нерви. Гугъл транслейт ли ползвате. Казва се фибро стъкло, на английски не знам как е, но на български се казва ФИБРО СТЪКЛО, а не СТЪКЛОВЛАКНО. В статията за Стив Джобс бяхте написали имунодепресанти – не е правилно, правилното е имуносупресори или ако ви е трудно да го напишете просто СТЕРОИДИ.

Коментар