Стив Джобс оставил на Apple план за 4 години

 

Стив Джобс (вдясно) е завещал на своя наследник начело на Apple Тим Кук план за действие на компанията в следващите четири години

Apple следва четиригодишен план за развитие, завещан от Стив Джобс. Знаейки за наближаващата смърт, CEO-то на компанията се съсредоточил през последната година в изготвяне на план за действие без него, твърди The Daily Mail.

Стив Джобс а завещал на своите колеги идеи за по-нататъшно развитие на iPod, iPad, iPhone и лаптопите. В плана са конкретизирани обновления на продуктите през следващите четири години.

ОЩE ПО ТЕМАТА
 
Уолстрийт възстанови доверието в Apple
Apple ще се купува и без Стив Джобс
Повечето анализатори са оптимисти за Apple
Какво го чака наследникът на Стив Джобс?
Стив Джобс ще строи футуристичен офис в Купертино

Според MacRumors, Стив Джобс е организирал вътрешен университет в Apple. Няколко преподаватели от сферата на бизнеса ще обучават топ мениджърите на компанията как да я управляват правилно.

Твърди се, че Джобс е участвал активно в изготвянето на програмите за обучение. Факторите за успех, според него, са отговорност, внимание към детайла, постоянен стремеж към съвършенство, простота и секретност.

Идея на Стив Джобс е и бъдещият централен офис на компанията в Купертино. Той лично е участвал на заседанията на градската управа във връзка с мащабния проект на сграда, сравнявана с космически кораб.

Стив Джобс ще бъде погребан през уикенда. Мястото и часът на церемонията не се известни. Твърди се, че погребението ще бъде извършено по будистки традиции в присъствие само на най-близките на Стив Джобс.

по темата: „Стив Джобс оставил на Apple план за 4 години”

добавете коментар...

  1. Кумчо

    До Zapoznat

    Имам пето поколение iPod classic от края на 2005-та година. И до сега батерията му се държи както в началото. Никакъв проблем и с батериите на iPod-ите на децата. От както съм им ги купил, непрекъснато ги ползват; единия е от 2006-та. Жена ми има iPhone първо поколение от края на 2007-ма година и също няма никакви проблеми с батерията до сега. По същото време и аз си взех телефон на Нокия: 6300. Все още го ползвам, но когато го купих батерията издържаше повече от седмица, а сега най-много на два дни трябва да се презарежда. Същото е с телефоните на децата: Нокия и Самсунг. Мисълта ми е, че продуктите на Apple имат много повече години живот на батериите отколкото Вие им давате.

  2. Kurrmit

    Според мен това е слух за да контролират спадането на акциите на компанията. Все пак трябва да се изчака дали ще потвърдят или отрекът този слух официално.

  3. Zapoznat

    Наистина човека е гений и двигател на иновации в компютърния бизнес и ИТ сферата…
    Обаче Apple от 1998 г. насам е една компания с много добре структурирана мениджмънт и маркетинг-ова схема.
    Целта е единствено печалбата и преди всичко печалбата.
    И това, че била зелена компания е пълен абсурд.
    Не е така… още 2000 година с появата на Айподите, те така са конструирани, че батерията да издържи не повече от 2 години. И няма никаква опция да се замени, от Ейпъл изобщо нямат такава услуга и не дават ниаккъв такъв вариант.
    Една компания, която претендира, че влиза в 21 в. като зелена компания не би допуснала милиони устройства и батерии просто така да биват изхвърляни…
    Но уви целта е пари, пари и пак пари… промиване на мозъци.

  4. СДа

    алчноста на борда на директорите ще сринат ябълката до нива от 1998 г…. ще им се наложи да преродят Джобс, за да се оправят…
    колкото до тези 4 години… това си е жив буфер от оправдания…

  5. gerasim

    най-великия на всички времена!!!!!

  6. Darkness

    Луд и нещастен геи. Дано не е толкова незаменим щото без него и киселата ябълка ще го последва.

  7. Apple foreva

    Голям мозък е Стив и след смъртта си е планирал нещата за развитие на компанията. Такива таланти се раждат на 1000 години и родителите им се отказват от тях. Божи Човек е той!

  8. админ

    Направо стряскащо. Стиф Джобс ще продължи да изумява света поне през следващите 4 години. Изглежда никога няма да напусне Apple.

Коментар