Xerox показва печат през е-поща

Решение за мобилен печат от всяко устройство с достъп до е-поща показват Xerox и Адком на изложението Print Imaging & Sign Expo в Интер Експо Център, София. Mobile Print позволява на потребителите да контролират как, кога и къде да печатат, без да инсталират драйвери или други софтуерни инструменти, съобщиха от разработчика.

За да отпечатат своите документи “в движение”, потребителите просто изпращат файл по имейл в оригиналния му формат – Microsoft Word или Adobe PDF. Веднага след това потребителят получава по имейл код за потвърждение, след което документът се изпраща за печат през защитена връзка до всяко мултифункционално устройство с разширяема интерфейс платформа (EIP – уеб технология на Xerox за създаване на приложения за персонализиране и опростяване на работния процес).

Решението Xerox Mobile Print се инсталира на частния сървър на компанията, за да бъде в пълна съвместимост със съществуващата инфраструктура за ИТ сигурност. Технологията конвертира достоверно MS Office документи, без опасност от загуба на данни, позволява преглед на документите за печат и осигурява избор на печатните настройки през мултифункционалното устройство.

До неотдавна офисният печат беше възможен само от преносими и стационарни компютри. Сега – от всяко устройство, с което потребителят има достъп до пощата си, като смартфон, таблет, лаптоп или стационарен компютър. IDC очаква броят на мобилните служители да нарасне от 919,4 милиона през 2008 г. до повече от 1,9 милиарда през 2013-та, съставлявайки почти 35% от работната сила по света.

Коментар