Флаш памет ще пази мобилни джаджи от вируси

Ново флаш-базирано решение ще осигури защита на мобилните хендсети от вируси и други атаки. Технологията на Spansion Inc. е първа по рода си в индустрията, твърди компанията в съобщение до медиите.
MirrorBit, както се нарича иновационното решение, използва технология Spansion Secure, за да предложи най-високото комерсиално достъпно ниво на защита за мобилни хендсети чрез хардуерно криптиране. Технологията защитава важните данни, съдържание и код, намиращи се в устройството, от вируси, атаки и кражби.
Традиционно, за сигурността на хендсетите се грижат софтуер и “baseband” процесор, които обаче са уязвими на системи атаки. За разлика, Spansion предлага сигурност на физическото ниво на паметта. Този подход осигурява по-добра защита при достъп до флаша и важните данни и съдържание, съхранявани в него.
MirrorBit “охранява” няколко зони от паметта, като отделни защитени области съответно за потребителя, оператора, производителя и носителя на правата върху съдържанието. Технологията поддържа до 16 зони на сигурност.
Решението на Spansion е независимо от операционната система и чипсетите, на които се базират мобилните хендсети, твърдят от компанията.
Обхватът на защитата се простира от безопасното стартиране на хендсета до даунлоуда на развлекателно съдържание само от сигурни източници. Технологията включва средства за възстановяване след вирусни атаки, както и разделяне на паметта на защитени с парола области.
Решението MirrorBit ще бъде достъпно за клиентите на Spansion в няколко мултичипови пакета (MCP), състоящи се от NOR и ORNAND флаш памети, процесор 7000C, pSRAM и DRAM. Продуктите се очакват на пазара през втората половина на годината.

Коментар