8-ядрен AMD FX за екстремен гейминг

AMD пусна днес първия осемядрен процесор за настолни компютри с напълно отключени възможности за ентусиасти и овърклокъри. Чипът е част от фамилията AMD FX, която използва новата многоядрена архитектура с кодово име Bulldozer. 

"AMD FX са тук с „отмъстителна готовност”, както потвърди поставеният наскоро световен рекорд на Гинес за "Най-високата честота на компютърен процесор", заяви Крис Клоран, корпоративен вицепрезидент и генерален мениджър на Client Group в AMD.

Изказването е в унисон с новата корпоративна политика, налагана от CEO-то Рори Рийд, който наскоро заяви, че AMD ще става агресивен хищник. Рийд дойде в производителя на процесори от Lenovo Америка с репутацията на изключително успешен мениджър.

AMD FX позволява екстремни игри на многодисплейни конфигурации, работа в многозадачен режим и създаване на HD съдържание за PC и дигитални ентусиасти. Всички процесори от новата фамилия имат напълно отключени множители на тактовата честота за по-лесен овърклокинг, разчиствайки пътя на PC ентусиастите към по-високи скорости.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА  
AMD ще става агресивен хищник
Процесор на AMD с рекорд на Гинес
Първи данни за 8-ядрения процесор AMD FX
AMD подготвя по-мощни процесори Bulldozer
AMD въвежда две нови ядра
AMD влага до 16 ядра в процесора Bulldozer

Освен това, новите процесори използват технология AMD Turbo Core за динамична оптимизация на производителността на своите ядра, като така осигуряват максимална производителност в интензивен режим на работа.

Четири модела AMD FX са достъпни от днес чрез глобалните ритейлъри и партньорите на компанията. FX-8150 с осем ядра и 3,6 GHz основна тактова честота (3,9 GHz в режим Turbo Core, 4,2 GHz в режим Max Turbo) струва $245 на пазара в САЩ. Осемядреният FX-8120 с честота 3,1 GHz (3,4 GHz в Turbo Core и 4,0 GHz в Max Turbo) се предлага за $205.

FX-6100 е 6-ядрен процесор с основна тактова честота 3,3 GHz (3,6 GHz в Turbo Core и 3.9 GHz в Max Turbo) и цена $165. Моделът FX-4100 има четири ядра, работи на  3,6 GHz (3,7 GHz в Turbo Core и 3,8 GHz в Max Turbo) и струва $115.

Потребителите могат да комбинират AMD FX процесор с дънна платка с AMD чипсет от 9-та серия и графична карта AMD Radeon HD 6000 серия, за да създадат платформа AMD "Scorpius" за гейминг и развлекателни изживявания. Като част от платформата "Scorpius", процесорите AMD FX също така поддържат AMD CrossFireX технология, позволяваща работа с няколко графични карти в компютъра, както и AMD Eyefinity за супер резолюция на до 6 монитора.

Чрез средствата за управление AMD CatalystControl Center/AMD Vision Engine Control Center потребителите могат да извършват редовни актуализации за подобряване на системната производителност и надеждност, както и да добавят нови софтуерни функции.

по темата: „8-ядрен AMD FX за екстремен гейминг”

добавете коментар...

  1. обективен

    от ревюто в anandtech се представя не много добре

Коментар