Спад в прогнозите за телевизори

Продажбите на телевизори на световния пазар няма да достигнат предварителните прогнози за 2011 година, съобщи DisplaySearch. Общият обем на доставките ще възлезе на 248 милиона броя, от които 206 млн. течнокристални и 17 милиона плазмени.

ОЩE ПО ТЕМАТА
 
Ревизираха плановете за продажба на телевизори
Половин милиард уеб телевизора през 2015 г.
Над 100% е ръстът при 3D панелите
Все по-често сменяме телевизорите

Ревизираната прогноза се основава на понижените бизнес планове на  производителите и намалялото търсене на ключови компоненти за телевизори в предпразничния сезон.

Търсенето в региони като Северна Америка и Европа е по-малко от очакваното. В резултат на продължаващите икономически проблеми, потребителите по-внимателно харчат парите си, коментират от North America TV Research.

Същевременно, на развиващите се пазари се наблюдава добър ръст, но той не е достатъчен, за да компенсира слабото търсене на развитите пазари.

Като цяло, търсенето на плоски панели ще нарасне с 6% спрямо предходната година, а през 2012-та се очаква 9% ръст, тъй като производителите ще предложат по-евтини модели на развиващите се пазари, които бързо ще изместват CRT телевизорите.

Според DisplaySearh, през 2011 година в света ще бъдат продадени 206 милиона течнокристални телевизора, при предишна прогноза от 211 млн. Пазарът ще отбележи ръст спрямо миналата година, когато бяха продадени 192 млн. течнокристални телевизора.

Коментар