НР България подпомага технологичната модернизация на МСП

Хюлет-Пакард България и Българската секция на Международния институт по Бизнес анализ (МИБА) за първи път съвместно ще представят подхода за кандидатстване пред ЕС с проекти, с които ИТ фирмите у нас могат да си осигурят финансиране за технологично обновление.

Компаниите имат възможност да кандидатстват с проектни предложения по откритата процедура „Технологична модернизация в малки и средни предприятия” към Оперативна програма „Развитие на конкурентоспособността на българската икономика 2007 – 2013”.

На срещата в София дългогодишният технически консултант на HP за Централна и Източна Европа Мирослав Малеха и експерти от Хюлет-Пакард България ще представят портфолиото от софтуерни решения на компанията за оптимизация на бизнес технологиите, HP Quality Center – цялостна платформа за управление на качеството на софтуерната разработка и HP Unified Functional Testing – решение, което ускорява функционалното тестване чрез автоматизация на тестовете за всички основни софтуерни продукти и среди за разработка.

Хюлет-Пакард ще представи също HP Performance Center (HP LoadRunner) – най-използваното в света приложение за интегрирано тестване на натоварването на една или повече апликации и HP Application Security Center – група софтуери за оценка на сигурността на приложенията.

В последваща дискусия Мирослав Малеха ще отговоря на въпроси, свързани с най-подходящите продукти и решения за софтуерна разработка в България. На въпроси свързани с подготовката и процеса на кандидатстване и финансиране на проектни предложения за технологична модернизация на малки и средни предприятия ще отговаря Жечка Калинова, консултант по подготовка и управление на проекти по оперативните програми.

Събитието е насочено към бизнес анализатори, ръководители на софтуерни компании, технически ръководители, софтуерни архитекти и ръководители по управление на качеството. То е част от регулярните срещи, организирани от МИБА, на които институтът запознава своите членове с определени области от бизнес анализа за разработка на софтуер.

Коментар