DevReach разкрива най-новото от Microsoft

Над 600 експерти от 21 страни участват в шестото издание на DevReach, международната конференция за разработчици на Microsoft, която се провежда в кино Арена Младост. Повече от 750 туита бяха публикувани за по-малко от 8 часа след откриване на събитието, съобщиха организаторите.

Конференцията DevReach привлече в кино Арена Младост, София над 600 експерти от 21 страни

Начало на дискусиите в интернет пространството даде Скот Ханселман, главен програмен мениджър в Microsoft, чието представяне предизвика буря от положителни коментари в Twitter, които бяха прожектирани в реално време на специален екран във фоайето до конферентните зали.

Ханселман представи по интересен и достъпен начин визията на Microsoft относно бъдещето на инструментите и технологиите за изграждане на уеб сайтове и системи. Това включваше и обзор и технически демонстрации на голяма част от новостите в Microsoft Visual Studio.

Ханселман изнесе и лекция за това как се прави успешен блог. Той има над 80 000 последователи в интернет – на неговите подкастове, профил в Twitter и най-вече в блога му, който според Technorati е най-влиятелният персонален блог в ИТ сферата.

Джеси Либерти, старши разработчик в екипа на Windows Phone в Microsoft, разказа за интригуващи нови функционалности в Windows Phone, които предстои да излязат съвсем скоро. Джеси е и водещ на популярната рубрика Yet Another Podcast и автор на над 20 книги за .NET технологии и обектно-ориентирано програмиране.

За първи път на DevReach гостуват и лекторите Гил Клиирън – Silverlight и Telerik MVP, Мартин Балио – Windows Azure MVP, Чарлз Нурс – главен архитект в DotNetNuke.

По традиция, DevReach включва лекции по най-важните и горещи теми – HTLM5, Windows 8 и създаване на естествен потребителски интерфейс. Днес по тези теми ще говори Тим Хъкаби, дългогодишен лектор на DevReach и Microsoft Regional Director.

Предстои също сесия на тема как съвременният ИТ специалист може да се справя по-ефективно с огромния обем информация, с която всеки ден се сблъсква онлайн. Силно застъпени са лекции на тема изграждане на модерен потребителски интерфейс с HTML5 и Silverlight, използване и приложение на ASP.NET MVC, оценка, проектиране и тестване на софтуерни проекти, както и уеб производителност.

За всички софтуерни предприемачи ще се състои специално издание на DotNetRocks, популярното интернет радио за .NET разработчици, което ще бъде записано на живо от DevReach 2011.

Коментар