ИТ мениджър стана зам.-министър

Валери Борисов, мениджър с богат опит в ИТ бизнеса, стана зам.-министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията.

Борисов заема мястото на Първан Русинов, който бе освободен от премиера Бойко Борисов заедно със зам.-министъра на културата Тодор Чобанов. Пред bTV премиерът обясни, че е сменил Русинов, заради липсата на напредък в проекта за е-правителство.

В типичния си стил, Бойко Борисов заяви, че от един месец той лично се занимава с е-правителството, а още преди две години бил възложил тази задача на освободения днес зам.-министър.

Преди да поеме новия си пост, Валери Борисов беше директор на дирекция „Електронно управление” в Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията. Зам.-министърът е завършил Висшия машинно-електротехнически институт в София през 1989 г. със специалност „Електрически машини”.

Работил е като конструктор в Института по електроенергийна техника, бил е административен директор на „Програмни продукти и системи” АД, ръководител отдел в „IBМ България” ЕООД и изпълнителен директор на ИТ консултантската компания „Авангардни бизнес технологии”.

Коментар