HP удвои клиентската база на 3PAR Utility Storage

HP обяви, че е удвоила клиентската база на 3PAR Utility Storage за първите три финансови тримесечия след придобиване на компанията през септември 2010. Постигнат е трицифрен ръст на продукта за тримесечието, приключило на 31 юли, спрямо същия период на миналата година, съобщиха още от Пало Алто.

HP 3PAR P10000 V800 Storage System поставя световен рекорд за онлайн обработка на транзакции (OLTP) в теста SPC-1 на  Storage Performance Council. Постижението за производителност на Tier 1 системи за съхранение на данни, виртуализация и „облачни” среди ще съдейства на клиентите да консолидират своята виртуална ИТ инфраструктура в огромен мащаб, посочиха от HP.

Още от придобиването на 3PAR от HP преди около година, фокусът на компанията е насочен към вдигане на критериите за създаване на гъвкав и ефикасен сторидж за ИТ като услуга”, коментира резултатите Дейвид Скот, старши вицепрезидент и генерален мениджър на отдел „Сториджи” в HP.

Анонсираните през август тази година системи за съхранение на данни HP P10000 3PAR предоставят мощни инструменти за осигуряване на Tier 1 ИТ услуги в рамките на публични и частни „облаци”, наречени ИТ като услуга. Това включва мултифункционалност в смисъла на безпроблемно съчетаване на  непредвидими и разнородни натоварвания в рамките на една физическа система, технология Thin Provisioning за ефективно използване на капацитета, самостоятелно ребалансиране и др.

HP 3PAR Utility Storage е част от конвергираната инфраструктура на HP, която е ключов елемент на Instant-On Enterprise. В края на ноември във Виена, Австрия ще се проведе конференцията HP Discover, която ще демонстрира на организациите как могат да започнат своя път към Instant-On Enterprise.

Коментар