BlackBerry 9900 Bold излиза на пазара у нас

Новият смартфон BlackBerry Bold 9900 на канадската компания RIM излиза на българския пазар в края на октомври. Моделът ще се предлага в магазините на Виваком на разсрочено плащане, като цената му е 39.90 лв. на месец с добавката BlackBerry Premium, която  дава неограничен мобилен интернет (1 GB на максимална скорост), по 3600 SMS-а и 3600 MMS-а месечно в мрежата на оператора.

Телефонът разполага с бърз 1,2-гигахерцов процесор и работи под управление на новата операционна система на RIM – OS7. Скоростта на сваляне достига до 14,4 Mbps. Налични са 8 GB вградена памет, както и слот за Micro SD карти с капацитет до 32 GB.BlackBerry 9900 е нов модел от семейството Bold.

Една от най-силните характеристики на модела е съчетанието между QWERTY клавиатура и капацитивен сензорен екран. Самата клавиатура е по-голяма и удобна от тази на предишния модел Bold 9700, което прави устройството по-лесно за използване.

Това е и първият телефон BlackBerry с NFC технология, която може да се използва за комуникация с други устройства, обмен на данни и мобилни плащания.

BlackBerry пакетите на Виваком предлагат неограничен пренос на данни и включени SMS и MMS в мрежата на оператора. Те се прибавят към наличните в съответния абонаментен план, който клиентът ползва в момента или би искал да активира.

Коментар