Млади предприемачи в надпревара 3Challenge

Девет български екипа от млади предприемачи ще се съревновават в рамките на конференцията 3Challenge – Seed, която ще се състои на 12 ноември, в Аулата на СУ “Св. Климент Охридски”.

Събитието е финал на втория етап от надпреварата за млади предприемачи 3Challenge. В рамките на Seed деветимата участника, достигнали до това ниво след първия кръг (Idea), ще бъдат оценени и трима от тях ще се класират за третия, последен кръг на състезанието – Grow.

Победителите от втория етап ще получат награди под формата на финансови средства и менторство от над 20 компании и предприемачи в различни сфери, съобщиха организаторите.

Състезанието 3Challenge се организира от студентския клуб по предприемачество Start It Smart към Факултета по математика и информатика на Софийския Университет „Св. Климент Охридски“. Целта е да бъдат подкрепени реални бизнес проекти и успешният старт на нови фирми в България.

Менторството от страна на опитни предприемачи е това, което ни отличава от останалите подобни надпревари у нас. То е от много по-голямо значение за участниците в конкурса, тъй като всеки може да събере макар и трудно, необходимите му за стартирането пари, но да получите част от времето на някои от най-заетите и успешни хора е почти невъзможно“, заяви Николай Андонов, президент на клуба Start It Smart.

В първия етап на тазгодишното издание на 3Challenge се включиха общо 20 екипа от стартиращи предприемачи. Кои три от тези проекта ще продължат в третия кръг на 3Challenge – Grow и ще спечелят парична награда, и менторство, ще стане ясно на 12 ноември. Успоредно със състезанието ще се проведат лекции и workshop-и, посветени на предприемачеството, стартирането на бизнес и личностното развитие.

Коментар