Стартира онлайн услуга за българите в чужбина

Нова услуга, насочена към българите в чужбина, стартира в интернет. Сайтът bgstreet.net дава възможност на българите в чужбина да намират и да се свържат с други българи близо до мястото, където живеят.


Сайтът bgstreet.net дава възмъжност на българите в чужбина лесно да откриват свои сънародници близо до мястото, където живеят

Услугата е уникална с това, че позволява търсене по географски принцип, наблизо до адреса в чужбина. В момента „Българската улица” покрива 21 държави на 5 континента.

Всеки българин в чужбина може безплатно да добави името на улицата си на специална карта на сайта. Не се изисква номер на улицата, което защитава личното пространство на потребителите. Регистрация на сайта също не е нужна, като целта е максимално опростено използване.

Всеки посетител има възможност за търсене на други българи, въвеждайки имената на неговите улица и град и радиус на търсене. Системата ще намери всички българи, попадащи в радиуса на търсене. Съществува и възможност за избор на точно определен потребител от картата.

В двата случая потребителят може да изпрати молба за контакт на до 10 други българи едновременно. Личните имейли на потребителите са скрити, с което данните им са напълно защитени.

Според анкета, публикувана в социалната мрежа, 91% от българите във Великобритания биха контактували или контактуват с други българи. Идеята на сайта е да помогне на българите в чужбина да се намират един друг, близо до мястото, където живеят. Това е важно условие за големите градове, където пътуването отнема много време и не може да бъде вместено в натоварения график на сънародниците ни зад граница.

Коментар