2013: Един трилион свързани устройства

До 2013 година в света ще има един трилион свързани помежду си мобилни устройства, съобщи на Webit 2011 Андреас Майерхофер, главен изпълнителен директор на М-Тел.

След четири години смарт-устройствата ще завземат 47% от световния пазар на мобилните устройства, показват изследвания. Очаква се през 2020 г. средно един човек да поддържа онлайн от 200 до 300 контакта дневно, посредством най-различни средства и канали.

Бъдещето на дигиталната индустрия са така наречените „облачни“ услуги, технологиите от типа М2М (machine to machine, или комуникация между машини) и решенията за създаване на смарт градове, заяви още Андреас Майерхофер.

М-Тел вече предлага облачни услуги за бизнеса. В края на юни тази година компанията пусна за безплатно тестване M-Tel Business Mail на базата на Microsoft Exchange 2010.

Като част от Тelekom Austria Group, която активно развива комуникацията между машини, М-Тел също насочва вниманието си и към този тип технологии. Това е нова сфера от бизнеса, чийто растеж е в началото си. Очакванията на експертите са, че до 2020 година около 20 до 50 милиона устройства ще бъдат свързани.

Телекомът работи също в посока на изграждане на т.нар. смарт градове, като предлага различни продукти и услуги, вкл. дистанционно отчитане за комуналните компании, SMS паркиране, 24-часово дистанционно наблюдение на хора със сърдечносъдови проблеми, свързаност на линейките на центровете за спешна помощ, дистанционно наблюдение на служебни автопаркове и електронен училищен дневник.

Коментари по темата: „2013: Един трилион свързани устройства”

добавете коментар...

  1. Камен

    предимствата от развитието на всичко това са много големи, дано успешно се развиват занапред и всички да могат да се възползват от тях.

  2. Вили

    осигуряването на предимствата като следствие от развитието на комуникациите е градивно и полезно, хубаво е че е и налице стремежа те да се въведат.

  3. Гергана

    хубаво е, че се развиват подобни идеи и прояви, така че да бъдем част от съвременното технологично общество.

  4. Стани

    Облачните услуги ти позволяват много голяма гъвкавост и това е пътя по който трябва да вървят всички оператори.

  5. Георги

    С нетърпение очаквам да се изградят смарт градовете. Това е един много вълнуващ проект.

  6. Любка

    Облачните услуги са новият етап от развитието на дигиталните комуникации и МТел успешно ги въвежда в България. Водещият мобилен оператор на практика подготвя обществото ни за дигиталното бъдеще.

  7. Спас

    М-тел пак ни подготвят някой нов интересен и иновативен проект.

  8. Сашо

    Смарт градовете в момента са повод за инвестиции на много големи телекоми. В България ще е добре, ако някоя компания работи в тази насока.

  9. Тошо

    Истината е, че мобилният интернет ще става все по използван.

Коментар