Epson помага на бизнеса, като намалява с 50% разходите за печат

Като част от един нов подход към гамата от бизнес продукти, Epson разработи серия нови самостоятелни и мултифункционални принтери, специално проектирани да предлагат на малките и средни предприятия високо качество на печата, трайност, висока енергийната ефективност и ниски разходи. Те се лансират под новото мото на компанията –  “Engineered for Business’ ( “Създадени за бизнеса” ) и вече бяха демонстрирани в началото на Октомври пред партньорите на Epson в България.

Принтерите от серията WorkForce Pro WP-4000 и многофункционалните WorkForce Pro WP-4500 предлагат изчистен външен вид, отлична производителност, съчетана с голяма надеждност и до 50% по-ниски разходи на страница от конкурентните лазерни принтери

Сравнението е направено с топ10 модели A4 цветни лазерни принтери и многофункционални устройства продавани във Франция, Германия, Италия, Испания и Великобритания през Q4 на 2010 според  данните на IDC. Цената на страница е калкулирана по официалните ценови листи на производителите за тонер касети, публикувани във Франция, Германия, Италия, Испания и Великобритания към м. Декември 2010.. Тези високоскоростни мастилено-струйни принтери предлагат истинска алтернатива на лазерните продукти и предоставят допълнителни икономии и намаляване на разходите, благодарение на супер-бързия автоматичен двустранен печат, водещ до осезаемо намаляване на употребата на хартия. Клиентите печелят и от по-ниските разходи за мастило и възможността за избор на тонер касети с висок капацитет – до 3400 страници, докато разделителната способност при печат е 4800x1200dpi – много по-висока от лазерните принтери, гарантираща по-ясен текст и по-отчетливи изображения. Тези продукти са вече налични на пазара и у нас, както и допълнителни модели с PDL функционалност, предназначени за по-сложни ИТ среди, включително PCL6, PCL5c и Adobe PostScript 3.

Андрю Семпле (Andrew Semple), ръководител на отдел business imaging в Epson Europe, заяви: “WorkForce Pro е една много конкурентна серия бизнес продукти, с ново име и нов подход, тя формира част от нашата “Engineered for Business” стратегия, която се базира на възможности за голям избор, отлично изпълнение, икономичност и екологичност на продуктите.

“Ние разбираме това, от което бизнесът се нуждае – висококачествени, надеждни, функционални, с висока производителност и рентабилни продукти. До сега бизнесът трябваше да прави компромиси, но с WorkForce Pro, те вече могат да имат всичко  това. ”

Epson също така разви и успешната си гама от мастилено-струйни продукти за малкия бизнес с новите Stylus Office BX535WD и BX635FWD. Тези високоскоростни мулти-функционални устройства за печат, сканиране и копиране, предлагат качество на дизайн, изработка и икономичност, каквито клиентите на Epson очакват. Те предлагат  индивидуални мастила, двустранен печат и XL тонер касети с висок капацитет, осигуряващи до 50% намаляване на разходите на страница1, Wi-Fi и Ethernet връзка, голям капацитет, предно зареждане на хартията и намалена консумация на електроенергия.

Алберто Равиоло (Alberto Raviolo), ръководител на отдел за мастилено-струйни продукти за малкия бизнес в Epson Europe, обяснява: “Тези нови модели, предлагат и подобрени възможности за свързване и печат от смартфони и таблети

Тези нови продукти са разработени в отговор на нуждите на бизнес потребителите. Те формират част от новата стратегия на Epson “Engineered for Business”, в която компанията се ангажира да подкрепи бизнеса, като предлага:

  • Избор – на технологии и на голямо разнообразие от продукти, консумативи и услуги, проектирани специално за бизнес клиентите
  • Функционалност – продукти с висока производителност и функционалност, които да помагат на бизнеса да работи по-ефективно.
  • Икономичност – продукти, които да са икономични при употребата на хартия, енергия и консумативи
  • Екологичност –  продукти, които да щадят околната среда

Коментар