М-Тел отвори вратите си за студенти от ТУ

Бъдещи специалисти по телекомуникации – студенти в Техническия университет в София, излязоха от пределите на университета и проведоха упражение в централата на  Мобилтел. Целта бе студентите да получат практическо обучение, да се запознаят с експерти и да участват в реални бизнес ситуации. Инициативата е част от програмата  „Привличане на млади таланти”, чиято основна задача е да осигури практическа подготовка на бъдещите професионалисти.  

От старта на инициативата в началото на миналата година, досега над 300 студенти почувстваха отблизо ритъма на работа в компанията. Още 150 младежи с амбиция да се развиват в сферата на телекомуникациите ще имат възможност за практическо упражнение, което да ги запознае с реалната работна среда във водещия телеком оператор в България.

По време на изнесените извън ТУ упражнения студентите се запознават с параметрите на мрежата за достъп и пренос и с нейния мониторинг. Най-голям интерес у бъдещите специалисти предизвиква посещението на технологичните зали в централата на Мобилтел и в Центъра за управление на мрежата, където им се представят основните стъпки при аварийна ситуация. Практическата част от упражнението включва конкретна задача, свързана с реална работна ситуация, при която студентите разработват и предлагат варианти за нейното решение.

по темата: „М-Тел отвори вратите си за студенти от ТУ”

добавете коментар...

  1. Ивендър

    аз присъствах даже, много е готино в м-тел. пожелавам на всеки да работи там.

  2. Христофор П.

    Това е добра новина за младите. Добра инициатива от мтел.

  3. Ли-Ло

    Има недостиг на стажове в БГ. Всякакви такива инициативи са добре дошли…

  4. LLCOOLZ

    Ем супер ако има желаещи за телекомуникации да се ориентират към м-тел, те другите оператори едвам оцеляват на пазара, какво ще научите от тях…

  5. Калин Марев

    Това е добре, на мене един фр постоянно ми се оплаква, че завършил и няма работа щот искат опит, е тоя стаж оправя нещата.

  6. Авокадото

    Беше страшно интересно. Надявам се М-тел да правят повече такива срещи с нас.

  7. Кристиян

    Абе освен М-тел някой няма ли да се сети да направи нещо за студентите и за младите хора.

  8. Оги

    Това е и добра инвестиция в бъдещето, защото някой от тези студенти може един ден да бъде част от разработването на нова технология.

  9. Томи

    Напълно съм съгласен. Това е една добра практика за студентите.

  10. Нора

    Ми така се прави. Студентите трябва да има достъп до добра технологична база още докато се учат.

  11. Варвара

    От тази програма на МТел печелят не само студентите, които на практика могат да упражнят наученото, но и самата компания, която си подбира перспективни млади таланти за служители!

Коментар